25. august 2009

Oksegryde.


350 gr. Oksekød i store tern
2 store gulerødder i 2 cm. stykker
1 porre i i 2 cm. stykker
1 stort rødløg i både
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
½ l. oksefond
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpure
salt, peber, chili
1 kvist rosmarin
3 kviste timian
2 laurbærblade
1 sjat fløde

Rist kødet i olie i en sauterpande,

Tilsæt grøntsagerne, og krydr med salt, peber og chili

Tilsæt Oksefond, jeg havde glemt at få det frem fra fryseren, så det var en frossen klump, men det gik hurtigt, da det blev vippet op i panden.

tilsæt de flåede tomater og tomatpure kog op
Tilsæt en sjat fløde.

Læg krydderurterne øverst,
læg låg på, og sæt panden ind i en 200 gr. varm ovn, og skru ned på 180 gr.
i 45 min.
Tag panden ud af ovnen, fisk krydderurterne op, og server evt med kartofler

I morgen kan resten spises med pasta!

4 kommentarer:

  1. Uhm, det ser utroligt lækkert ud! Lige noget jeg kunne finde på at byde min gæster.

    Tak for den fin idé, Vibeke, og ha' en dejlig aften, klem ;)

    SvarSlet
  2. Kære Madame
    Velbekomme!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke

    Dejlig mad - jeg begynder også at få lyst til mere efterårsagtige retter med masser af smag og kraft.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Det var også det jeg havde lyst til, noget med saft og kraft.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!