8. august 2009

Malling & Schmidt Århus - Besøgt d. 5 august 2009

Det var en oplevelse, simpelthen fantastisk!
Der er et dygtigt personale, du føler dig rigtig godt tilpas, straks du træder ind af døren, og de er fantastiske til, at gøre alt ukompliceret.
Hver ret har sin historie, og hver vin sin, de bliver fortalt på en skøn måde, og det gør oplevelsen fuldendt.
Det handler om duft, smag, udseende og oprindelse, og det handler om det nordiske køkken!
Det var min datter, svigersøn og mig, der var på oplevelse!
Fotografen er min svigersøn!
Jeg har samlet det hele i collager, for ikke at skulle fylde hele bloggen med en masse store billeder, klik på collagerne, og du får det noget forstørret.
God fornøjelse!
Appetizers
Enebærrøgede kartoffelchips dertil puløgsemulsion, grøntsagsflager og multeemulsion, urter og rå grøntsager med lun rygeost. Æbler og nordisk abrikos
Allehånde saltede rapsbolcher.
grøntsags vingummi
Nyslået græsplæne i den grønne skål er der Granité, der foruden at rense munden, smagte svagt at græs.
Til disse appetizers blev serveret champagne.
Dette blev nydt ved en barlignende arrangement.
Vi blev vist op til vores bord!
Og der kom det skønneste rugbrød og hvidt brød på bordet.
Vi startede med at blive præsenteret for den vin vi skulle have til den første ret som hedder en tur ”på stranden”, et arrangement med vand, sand og småsten dannede bund for knivmulinger, taskekrabbe, tang, sand og Skummet (Saltvandsemulsion) som ligger i strandkanten.
Der kom en ny præsentation af en vin inden vi skulle en tur ”på havets bund” som bestod af havbunden og på en stor sten lå der Hummer, bundgarnsmakrel havsalat og koraller, alt var spiseligt, - undtagen stenen.
Så kom atter en ny vin, og dagens ret, som var Pighvar, med den skønneste hummersauce og lidt grønt.
Atter en ny vin blev præsenteret og så gik turen til ”Moesgaard skov” hvor vi nød masser af skønne svampe, gravet rødder, gran knuste frø og en aromatisk bouillon.
Efter en ny vinpræsentation kom der Ungkalv stegt i tørret enggræs med markens vilde urter og cremet korn.
Fotografen (min svigersøn) fik frygtelig travlt da kødet kom på bordet, og jeg måtte da lige spørge, om han havde husket at fotografere, det havde han ikke, så han nåede at smage på kødet inden billederne blev taget, og ja, - lidt kærlig mopperi blev det da til:)
Atter en ny vin og en tur i Laboratoriet hvor to slags mælk, skimmel culture og 14 dages ventetid, havde frembragt disse eksperimenter.
Egetræ som cremet is med saltede spåner, fik vi fat i, ved at bruge skalpel og skære hul i plastikken, dette illustrerede tømmerværkstedet.
Så kom der en ny vin, med sin historie og noget nordisk kokos lavet af jordskokker, det smagte virkelig af kokos, dertil mælkeis og hasselnød, og atter en vin blev præsenteret, den skulle nydes sammen med sensommerbær, grønne blade og cremet flødeis.
Så var det kaffetid, vi fravalgte spiritus til kaffen, vi havde smagt så mange vine, uden at blive beruset, så vi syntes det var nok.
Temaet her var Bedstemors køkken, der kom miniature sukkermadder liggende på varme sten, hvilket gjorde, at man fik fornemmelsen af det nybagte brød, på kolde sten lå der karameller og chokolader, vi fik presset korn, og noget grød med syltetøj, samt en skål med rest af dej til marmorkage, ”hvor vi fik lov til at slikke skålen”, kaffen var lavet på gammeldags maner, med stofpose, og kom naturligvis i en flot porcelænkande.
Det hele var en fantastisk oplevelse, og man fik brugt alle sanser!
Restauranten er meget enkelt indrettet, intet distraherer fra maden!
Her finder du Malling & Schmidts hjemmeside
Her finder du Malling & Schmidt Blog med menuerne

20 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Tak for endnu et kig ind hos Malling & Schmidt. Hvor ser det bare helt fantastisk ud og lyder som om, I har haft en skøn oplevelse.
    Jeg er så imponeret over, at man kan fremtrylle sådanne retter. Ren kunst.
    Og lysten til selv at besøge restauranten er i hvertfald ingenlunde blevet mindre :)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  2. Det er jo teater- eller total sansepleje- underholdning. Jeg ved slet ikke hvilke ord jeg skal bruge !
    Det er i hverttilfælde så meget mere end et måltid mad !
    1000 tak for at dele dette :-)

    SvarSlet
  3. Kære Hanne
    Det var en oplevelse, langt ud over det almindelige, det skal man prøve, hvis man er vild med mad, som du er.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  4. Kære Miri
    Ja det er netop det, det er, en total sanse, smags og syns oplevelse, krydret med en skøn atmosfære, sød betjening og masser af historie.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Det lyder bare så fabelagtigt og overvældende dejligt - og skønne, skønne billeder :-)

    Da jeg læste om Klidmosters tur for nogle måneder siden, var min første tanke også "det MÅ jeg prøve", og for et stykke tid fik jeg så arrangeret en weekend i Jylland i starten af september, som selvfølgelig indeholder et besøg hos M&S!

    Jeg håber, at jeg får en lige så fantastisk oplevelse som jer - jeg er virkelig, virkelig imponeret over den kreativitet og elegance, som den restaurant udstråler!

    SvarSlet
  6. Kære Piskeris
    Det var en pragtfuld oplevelse, og ja, min svigersøn fangede det rigtig godt med sit kamera.
    Du kan glæde dig, det er noget helt for sig selv!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Det var fantastisk at læse om, Vibeke! Tak fordi du fortæller og deler oplevelsen med os andre i ord og billeder.

    Da Malou havde været der, slugte jeg også hendes beskrivelse. Det må være et enestående sted.

    Varme klem og god lørdag aften til dig :-)

    SvarSlet
  8. Kære Madame, skønt at du har lyst til at se og læse indlægget, det var en oplevelse at være der, og jeg deler gerne ud:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke
    Hvor var det spændende at læse om. Jeg er meget imponeret over, at du kan huske alle de anretninger og vine, som blev serveret. Dejligt med en kulinarisk oplevelse ud over det gængse
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  10. Kære Manna
    Huske! - det kan jeg nu heller ikke, jeg bad om en seddel inden vi gik, hvor alt hvad vi spiste stod, - selvfølgelig, - da jeg så billederne så kunne jeg huske smagene igen, men det er nu rart med menuen.
    Det var en oplevelse ud over det almindelige, det er skønt en gang imellem, og det her, var helt sikkert en af de bedste oplevelser inden for den genre, jeg har haft længe.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Tak SKAL du have, for en oplevelse - nogen gange lyder det næsten som 'lidt for meget', men fantasien har da ingen grænser hos de kokke.
    Det må næsten prøves engang - er det noget, man er nødt til at spare op til i flere år?
    Du gav en rigtig god beskrivelse af det hele. Med flotte billedkommentarer fra sivgersønnen :-)

    SvarSlet
  12. Kære Ellen
    ja det lyder af meget, og man skal også passe på, at man ikke spiser for meget undervejs.
    Det er noget der skal prøves, det er en oplevelse ud over det almindelige, om man skal spare op, ja det skal man vel nok, men priser og menuer kan du se her
    http://www.mallingschmidt.dk/blog/?page_id=12
    Vi tog et helaftens arrangement.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Jeg er misundelig...Hold da op hvor ser det bare vildt lækkert ud......

    SvarSlet
  14. Det lyder så fantastisk hos M & S. Jeg har fortalt min mand om stedet sidst jeg læste om det og håber vi kan tage os sammen og komme afsted dertil en dag. Knus og god søndag. NB: Flotte billeder din svigersøn har taget!

    SvarSlet
  15. Mrs Cakeaholic, det er noget helt specielt, og værd at prøve hvis du får mulighed for det!
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  16. Kære Anette
    Ja oplevelsen er fantastisk!
    Billederne er blevet rigtig gode, han kan bare det med at fotografere:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  17. Kære Vibeke

    Hvor ser det bare lækkert ud det må have været en fantastisk oplevelse, jeg har har siddet op klikket mig ind på billederne og det er noget der taler til ens sanser.

    Det er meget smukt.

    Knus

    SvarSlet
  18. Kære Pernille
    Det var en fantastisk oplevelse, alt var bare så perfekt!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  19. Det lyder som om, at de virkelig har fat i det helt rigtige i det nordiske køkken - i modsætning til Dragsholm, hvor jeg blev virkelig skuffet i sidste uge!

    Det er ikke nok, at maden smager fantastisk - der skal også være en god service og stemning i restauranten, som du beskriver det.

    Det er virkelig et sted jeg ville elske at besøge - der må spares op ;-)

    SvarSlet
  20. Kære Vibeke

    Hvor er jeg glad for at du kunne lide det. Det er jo en kæmpe oplevelse at spise der :-)

    Knus
    Malou

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!