28. august 2009

Citron, hvidløgs Kylling og brød

1 kylling deles i 8 stykke.
1 rødløg i både
5-6 fed hvidløg med skal
1 top fra porre i stykker
2 tomater i både
½ øko citron i både
Alt placeres i et fad
Krydr med salt, peber og paprika og
2 kviste rosmarin
4 kviste timian
2 laurbærblade
lægges mellem kyllingestykkerne

Sættes i ovnen på 175 gr. i ca. 1½ time.
Server med ris, kartofler eller brød

Det grove brød
Jeg har ændret brødet Græsk Landbrød som MissMuffin har lagt opskrift ud på,
så det er en udvikling af ovennævnte, da jeg ville have det noget grovere, læg også mærke til en ekstra hævning, det er med til, at krummen bliver mere sej.
1½ pk gær
½ l kærnemælk
1½ dl vand
2 dl. kerner og 2-3 dl. fuldkorns mel
1 spsk salt
ca. 450 g hvedemel

Smuldr gæren ned i en stor skål.
Lun lidt af kærnemælken og bland den med resten og vandet, som hældes over gæren.
Rør gæren glat.
Tilsæt salt, kerner og fuldkorns mel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt og længe indtil den er blank, glat og fast.
Lad hæve tildækket, ca. 1 time, slå det ned og lad det hæve en gang til i ca. 2 timer til brødet er hævet til mere end det dobbelte,
Form dejen til en bolle, som trykkes flad og lægges sammen til en halvmåne.
Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
Lav 3-4 snit på skrå og lad brødet efterhæve 40 min.
Efter hævningen snittede jeg brødet et par gange på den lange led så der blev en interessant overflade.
Pensel brødet med lidt olivenolie og drys med en smule mel
Bag det i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 1 time.

Server blandt andet til kyllingen

12 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Igen-igen en dejlig opskrift fra dig. Den siger jeg haps til, tror jeg laver den på søndag. Brødet kunne jeg også finde på at bage, det må tiden vise. Og så skal man jo kunne spise en bøf bagefter, jo- jo, sådan sagde min mor også.
    En god weekend til dig
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  2. Kære Manna
    Ja maden i dag var skøn, og det brød blev bare super.
    Ang. det med bøffen, det tror jeg de sagde den gang, det sidder lidt i mig, jeg passer næsten altid på, at jeg ikke bliver stop mæt, for jeg vil ikke tage på igen, jeg har smidt de kg. jeg skulle, og de har bare at blive væk.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Sikke en dejlig ret, Vibeke - det tror jeg, at mine næste gæster skal have på torsdag. Jeg kan så godt lide, når en ret ender i ovnen, så man har tid til at tale med sine gæster.

    Varme klem og rigtig god lørdag til dig!

    SvarSlet
  4. Det ser lækkert ud begge dele. Det kunne jeg også finde på at lave. tak for lækker opskrift. Og god lørdag. Knus

    SvarSlet
  5. Kære Madame
    Det får den skønneste smag, bl.a. på grund af citronbådene, så det skal nok blive populært.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Anette
    Jeg tror at I vil kunne lide det, både kyllingen og brødet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    Du er bare altid god for en skøn ret med kylling.

    Og det brød ser virkeligt lækkert ud.

    Ha' en dejlig lørdag aften.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Hanne
    Ja efterhånden har man jo fundet ud af, hvad der er godt sammen:)
    Brødet blev simpelthen fantastisk, så det bliver et af de faste brød i min fryser.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Hej Vibeke, jeg har netop taget en kylling op af fryseren til langsom optøning på køl, for den der opskrift ser bare så lækker ud, at vi må prøve den i morgen :o)

    SvarSlet
  10. Kære Nina
    Det er bare en god ide, det smager pragtfuldt.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Vibeke, hvor har du ret - det var en fantastisk ret, og supernemt at lave. Jeg kom lige til at forfatte et lille indlæg om det her

    http://kunfrahjertetja.blogspot.com/2009/08/hyldest-til-den-anden-kvinde.html

    Go´ søndag aften til dig :o)

    SvarSlet
  12. Kære Nina
    Tak for artiklen!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!