1 kylling deles i 8 stykke.
1 rødløg i både
5-6 fed hvidløg med skal
1 top fra porre i stykker
2 tomater i både
½ øko citron i både
Alt placeres i et fad
Krydr med salt, peber og paprika og
2 kviste rosmarin
4 kviste timian
2 laurbærblade
lægges mellem kyllingestykkerne
Sættes i ovnen på 175 gr. i ca. 1½ time.
Server med ris, kartofler eller brød
Det grove brød
Jeg har ændret brødet Græsk Landbrød som MissMuffin har lagt opskrift ud på,
så det er en udvikling af ovennævnte, da jeg ville have det noget grovere, læg også mærke til en ekstra hævning, det er med til, at krummen bliver mere sej.
1½ pk gær
½ l kærnemælk
1½ dl vand
2 dl. kerner og 2-3 dl. fuldkorns mel
1 spsk salt
ca. 450 g hvedemel
Smuldr gæren ned i en stor skål.
Lun lidt af kærnemælken og bland den med resten og vandet, som hældes over gæren.
Rør gæren glat.
Tilsæt salt, kerner og fuldkorns mel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt og længe indtil den er blank, glat og fast.
Lad hæve tildækket, ca. 1 time, slå det ned og lad det hæve en gang til i ca. 2 timer til brødet er hævet til mere end det dobbelte,
Form dejen til en bolle, som trykkes flad og lægges sammen til en halvmåne.
Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
Lav 3-4 snit på skrå og lad brødet efterhæve 40 min.
Efter hævningen snittede jeg brødet et par gange på den lange led så der blev en interessant overflade.
Pensel brødet med lidt olivenolie og drys med en smule mel
Bag det i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 1 time.
Server blandt andet til kyllingen
Kære Vibeke
SvarSletIgen-igen en dejlig opskrift fra dig. Den siger jeg haps til, tror jeg laver den på søndag. Brødet kunne jeg også finde på at bage, det må tiden vise. Og så skal man jo kunne spise en bøf bagefter, jo- jo, sådan sagde min mor også.
En god weekend til dig
Knus
Manna
Kære Manna
SvarSletJa maden i dag var skøn, og det brød blev bare super.
Ang. det med bøffen, det tror jeg de sagde den gang, det sidder lidt i mig, jeg passer næsten altid på, at jeg ikke bliver stop mæt, for jeg vil ikke tage på igen, jeg har smidt de kg. jeg skulle, og de har bare at blive væk.
knus
Vibeke
Sikke en dejlig ret, Vibeke - det tror jeg, at mine næste gæster skal have på torsdag. Jeg kan så godt lide, når en ret ender i ovnen, så man har tid til at tale med sine gæster.
SvarSletVarme klem og rigtig god lørdag til dig!
Det ser lækkert ud begge dele. Det kunne jeg også finde på at lave. tak for lækker opskrift. Og god lørdag. Knus
SvarSletKære Madame
SvarSletDet får den skønneste smag, bl.a. på grund af citronbådene, så det skal nok blive populært.
Knus
Vibeke
Kære Anette
SvarSletJeg tror at I vil kunne lide det, både kyllingen og brødet.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDu er bare altid god for en skøn ret med kylling.
Og det brød ser virkeligt lækkert ud.
Ha' en dejlig lørdag aften.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa efterhånden har man jo fundet ud af, hvad der er godt sammen:)
Brødet blev simpelthen fantastisk, så det bliver et af de faste brød i min fryser.
Knus
Vibeke
Hej Vibeke, jeg har netop taget en kylling op af fryseren til langsom optøning på køl, for den der opskrift ser bare så lækker ud, at vi må prøve den i morgen :o)
SvarSletKære Nina
SvarSletDet er bare en god ide, det smager pragtfuldt.
knus
Vibeke
Vibeke, hvor har du ret - det var en fantastisk ret, og supernemt at lave. Jeg kom lige til at forfatte et lille indlæg om det her
SvarSlethttp://kunfrahjertetja.blogspot.com/2009/08/hyldest-til-den-anden-kvinde.html
Go´ søndag aften til dig :o)
Kære Nina
SvarSletTak for artiklen!
Knus
Vibeke