26. august 2009

Oksegryde og ravioli! -Opskrift på hjemmelavede Ravioli

I dag blev oksegryden fra i går lavet om til en pastaret.
Jeg fjernede alle gulerødder i oksegryden, varmede kødretten op, kogte nogle friske ravioli som var fyldt med tomat og mozzarella,
Derefter blev det samlet, og serveret med noget revet parmesan.
Jeg havde købt de færdige ravioli, men har du lyst til at lave dem selv, så er opskriften her!
Grunddej til pasta
300 g durumhvede
2 æg
1-2 spsk olivenolie
3-4 spsk vand
1 tsk fint salt
Hæld melet i en skål. Bland med saltet. Slå æggene ud i en anden skål. Bland dem med olien og 2 spsk vand. Lav en fordybning i melet, hæld ægge/olieblandingen heri.
Ælt dejen, til den er blank, elastisk og lidt sej. Hvis den er for sej tilsættes lidt mere vand. Er den for fugtig tilsættes lidt mere mel. Dejen bliver sejere og nemmere at arbejde med, hvis den får lov at hvile 30 minutter før udrulning.
Ravioli med skinke og ost
400 g pastadej
Raviolifyld
300 g skinke
50 gr. Revet ost
1 spsk. tørret oregano
Skær skinken i meget små tern, bland med skinken osten og oregano.
Rul en portion neutral pastadej gennem pastamaskinen til plader. Skær pladerne i rektangulære stykker. Kom det kolde fyld på midten. Smør kanten med sammen pisket ganske lidt æg og luk raviolien med fingrene.
Kog 4-5 minutter

6 kommentarer:

  1. Oksegrte emd ravioli er jo bare topp! Mye god mat hos deg. Hege

    SvarSlet
  2. Uha det ser godt ud dit restemad.
    Jeg kan godt huske fra jeg boede i Sønderjylland at man kan købe meget spændende pasta, ne ovre a grens, jeg laver det selv, men på den hurtige måde. Jeg køber færdige friske plader, de fås også i fuldkorn, og så kommer jeg noget fyld i og folder dem sammen, nemt men det virker :)

    Knus

    SvarSlet
  3. Kære Pepperkverna
    Velkommen til!
    Ja mad er min store passion.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Pernille
    Ja man finder virkelig mange gode pastatyper sydpå.
    Jeg har ikke set det med færdige plader, men jeg vda kikke efter dem.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke

    Super god måde at bruge rester på - en helt ny ret, det blev til.

    Knus Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    Ja netop!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!