17. august 2009

Kylling med ris og svampesauce

Læs dette først! Hvis du ikke har set menuen, kylling med tzatziki og pizzarulle
Fadet med den anden del af kyllingen og kraften blev varmet op i en 160 gr. varm ovn.
Ris blev sat over
Bønner blev nippet, og en gryde med lidt saltet vand blev sat over, når vandet koger tilsættes bønnerne!
Kraften fra fadet blev siet over i en gryde, og saften fra en ¼ citron blev presset i, og der blev tilsat en½ kop vand, desuden blev der tilsat 2 tsk. mel, som bare blev drysset ned i gryden via en si, derefter fik det lov at stå, til at fedtet fra kraften havde suget melet til sig, så blev der tændt for gryden, og pisket, - en håndfuld svampe blev tilsat og saucen kogte i 5 min, under omrøring, en anelse fløde pynter på kuløren og konsistensen.
Arranger det hele på tallerkenen

De mørke striber er en balsamicomousse med Trøffelsmag, og det er fantastisk sammen med risen.

10 kommentarer:

  1. Mmm... svampesauce... det er da alt for længe siden, jeg har fået det! Hvilke svampe brugte du?

    SvarSlet
  2. Det var Østershatte jeg brugte.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke.
    Balsamico med trøffel, det lyder godt. Jeg bruger ofte trøffelolie i salater, det giver lige det sidste pif..Melon og parma skinke og bøffel morsaralla..God og let forret.. Det er sjældent at folk kan gætte at det er trøffel der højner den enktle ret..
    Nu skal vi snart til de lidt tungere retter, her i sen sommeren.. Jeg ville gerne have fingere i noget råvildt, som de skyder her om om ørene på mig..
    Jeg har bestilt en ged.. Jeg er vild med gedekød.. Synd at det er så sværet at få fat i.. Irma har lidt, men det er dyre en oksemørbrad..Og her har vi ingen Irma.. Øv bøv.. Men så har vi så meget andet.. God dag til dig søde Vibeke..

    SvarSlet
  4. Kære Mette
    Ja trøffel er fantastisk, og den mousse, gav bare lige en ekstra dimension til retten, specielt til risen.
    De lidt tungere retter er på vej, jeg fik fat i noget skotsk sommer buk, via Skagensfood.dk, min bror fik et stykke af mig og han syntes det var vidunderligt, jeg har stadig mit stykke liggende i fryseren.
    Ged fik jeg som barn, det var udmærket, men siden fik jeg det en gang i Marokko, jeg kan ikke sige at jeg brød mig om det, det smagte "af ged"!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Svampesauce det lyder bare rigtig lækkert, det er længe siden at jeg har fået noget med svampe.

    Det balsamicomousse med trøffelsmag det lyder himmelsk !

    Knus

    SvarSlet
  6. Kære Pernille
    Det er også en himmelsk smag i den trøffelmousse, du kan få fat i den her http://troeffelhuset.dk/product_info.php?cPath=21&products_id=92
    Det kan godt være, at det ser dyrt ud, men den er meget drøj.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke

    For pokker .. du skal sætte en stor advarselstrekant ind i bloggen, inden du kommer med dine ideer til netshopping ... HAHA...

    Hvor kunne jeg bruge mange penge på den trøffelside. Det ser da himmelsk ud med de produkter. Og den balsamicomousse lyder virkelig spændende. Må sige, at jeg faktisk ikke kender smagen af trøffel - se det er nærmest grund nok til, at jeg må eje sådan en flaske;)

    Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Det lyder meget lækkert, Vibeke! Balsamicomousse med trøffelsmag har jeg aldrig hørt om - hvor er det spændende!

    Rigtig god tirsdag, varme klem :-)

    SvarSlet
  9. Kære Hanne
    En advarselstrekant, ja det kunne jeg jo, det tænkte jeg ikke lige på:)
    Trøffel er godt, men jeg syntes de er bedst når de som her er i et produkt, - jeg købte også en ren balsamicomousse, og den er altså også god.
    Det er dyrt lige når man ser det, men i brug, er det billigt, så det er nærmest en "langtidsinvistering"
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Madame
    Det er en spændende og dejlig smag.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!