5. juni 2009
Karrygryde med ris
Jeg bruger en sauterpande, der kan komme i ovnen
2 pers
300 gr. kød i små tern
1 løg i både
1 fed hvidløg i skiver
champignon i kvarter
1 stor bøftomat i tern
1 håndfuld bønner
Karry
Paprika
salt
peber
3. dl. vand
1 dl. fløde
Rist kød, tilsæt løg og champignon, krydr med karry, og lad det "brænde af" derefter med de øvrige krydderier, tilsæt tomater tilsæt vand og fløde kog op tilsæt en håndfuld bønner, kog op, læg låg på og kog videre ved svag blus eller sæt gryden/panden med låg i en 180 gr. varm ovn, i 30 min.
Når panden kommer ud af ovnen, tilsættes dybfrosne ærter, rør rundt.
Tilbehør: Kogte ris
Opskriften på ris efter den nye metode.
Skyl risen så vandet bliver klart, hæld risen i gryden og tilsæt koldt vand til det står 1½ cm. over risen, tilsæt salt.
Lad det komme i kog,lad det koge på mindste blus i 10 min. (selvfølgelig med låg) og sluk for risen og lad det trække 10 min.
Bemærk.
Jeg brugte svinekød, det kunne lige så godt have været okse, lam eller kylling, men hvis det er kylling, så halver tiden i ovnen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kære Vibeke
SvarSletMums! hvor lækkert
Sådan en dejlig sammenkogt ret kunne jeg godt dyrke lige nu. Det er en ret lige efter min smag.
Jeg er lækkersulten, men holder mig til min kur, da pinsen ødelagde lidt, hvad det angår.
En god aften til dig
Knus
Manna
Kære Manna
SvarSletJa jeg trængte lige til noget med lidt smag, og det skulle passe sig selv.
Det smagte forrygende, - du kan lave den med kylling, og uden fløde, men jævne saucen lidt, så passer den fint til din slankekur.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet ser virkeligt lækkert ud. Og vækker minder til min mors sammenkogte retter. Godt var det ikke med karry, men de grønne ærter var der altid i.
Jeg nyder sådan at læse din blog:o)
Knus fra Hanne
Kære hanne
SvarSletJa den minder lidt om de gamle sammenkogte retter, men den står ikke og simrer i flere timer og ærterne er sprøde, det var de ikke i gamle dage.
Dejligt at du kan lide bloggen.
Knus
Vibeke
Ih, hvor lyder det lækkert, Vibeke! Vi holder meget af karryretter, og jeg vil prøve at lave din variation.
SvarSletHa' en rigtig god lørdag, klem!
Kære Vibeke
SvarSletDet er da en lækker ret. Jeg kan godt lide noget sammenkogt, og hvis man så har fået fat på en god karry så er det helt supert.
Kan du have en god dag
Klem
Kære Madame
SvarSletDet var dejligt og det er sjældent jeg laver det, men det passede lige med noget småkød, som jeg havde fra en opskæring af en nakkesteg.
Knus
Vibeke
Kære Pernille
SvarSletJeg kan også godt lide sammenkogt, men det skal altså ikke koge for længe og der skal ikke være coctailpølser i, som i gamle dage,
og så skal det kunne sættes i ovnen.
Knus
Vibeke
Det lyder rigtig lækkert. Hvorfor er det egentlig en fordel at sætte gryden i ovnen i stedet for at lade det simre på komfuret?? Jeg har godt nok købt en Jamie Oliver gryde til det samme, men har ikke rigtig set lyset i det?
SvarSletPyh, det var da en uhyggelig tur hos lægen - jeg læste lige lidt tilbage. Det lyder helt voldsomt med den øgning af dosis. Og når du så ikke kan tåle det. Man skal godtnok være robust, når man er syg for at klare sådan en samtale. Jeg håber, du har det bedre. Knus betty
Kære Betty
SvarSletJeg bruger det med ovnen, fordi at jeg ikke gider, at det brænder fast i gryden/panden, det gør det selvfølgelig, hvis det står forlænge i ovnen, en anden ting er at det får varme hele vejen rundt, på komfuret får det varme fra bunden, og i ovnen går det hurtigere og jeg syntes kødet bliver mere mørt.
Ja det med den læge, det er så vildt, at jeg går og spekulerer på, om han var helt rask.
Knus
Vibeke