31. maj 2009
Bøf med gorgonzola
I dag stod den på bøf, det er Malou/klidmoster`s skyld, jeg blev misunderlig, da jeg så, at hun fik bøf i fredags, og det så sørme så lækkert ud.
Jeg stegte/bagte nogle krydrede nye kartofler i ovnen,( olie, salt, peber, oregano) 20 min. på 180 gr. derefter satte jeg 1 halveret krydret tomat i ovnen til kartoflerne, som steger videre.
Nogle små sprøde salatblade, blev vendt i en lækker dressing (olie, pæreeddike, dionsennep,salt, peber og lidt limesaft,) og lagt op på tallerkenen som der skal serveres på, og der blev hældt nogle udstenede sorte oliven over bladene.
Ovnen skrues op på 200 gr.
Bøffen krydres med peber, steges 2 -3 min. på hver side, krydres med salt, flamberes med cognac, og lægges over på et lille fad, der kan komme i ovnen, læg en skive gorgonzola over bøffen, og fadet med bøf sættes ind, - når osten er smeltet, tages bøffen ud, og lad den hvile.
Anret det hele på tallerkenen, hvor du allerede har salaten.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Gorgonzola er SÅ deilig på bøf (eller biff, som vi sier i Norge). Første gang jeg smakte det (i Spania) var en gastronomisk opplevelse!
SvarSletKære Randi
SvarSletDet var også rigtig godt, jeg følte mig også hensat til de sydligere himmelstøg.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg får også mere og mere lyst til en god bøf. Jeg har bare været så skuffet de sidste par gange jeg har købt bøf... endda indkøbt ved vores ellers gode slagter. Kedeligt, tørt og uden den der helt rigtige oksekødssmag...
Ha' en dejlig mandag. Vejret er med os igen i dag:o)
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg køber en hel oksefilet i Tyskland ad gangen,jeg deler den med min datter, og de er bare møre.
Men der er også en løsning, når man ikke bor så tæt på grænsen, på http://www.torvet.dk kan du købe de lækkreste bøffer, og du kan selv bestemme, om de skal være store eller små, og så kommer det lige til døren.
Knus
Vibeke
Det ser utroligt lækkert ud, Vibeke! Jeg kommer til at tænke på, at jeg har fået lækre bøffer med gorgonzolasovs på italienske restauranter - det er vist noget, italienere gør det meget i.
SvarSletHa' en dejlig dag, klem :O)
Kære Madame
SvarSletDet er jo også italienerne der laver den ost.
Smagen var rigtig god, og dejlig anderledes.
knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletOrv, så fik du også bøf :-)
Jeg har desværre aldrig lært at sætte pris på gorgonzola, men det kunne være at jeg skulle forsøge mig endnu engang.
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet smager rigtig godt med gorgonzola på sådan en bøf, det giver en skøn let skaphed.
Knus
Vibeke