2. maj 2009

Kyllingebryst. Restemad.

Når man er enlig, så må der blive nogle rester, for eksempel når man vil have kylling, jeg vil ikke have det, de kalder naturmarinerede kyllingebryst, jeg vil have frisk økologisk kyllingebryst, det er svært at få fat i, - så jeg steger en hel kylling eller parterer selv, så jeg har bryst og lår, men af og til steger jeg en hel kylling, for smagens skyld, og så kan man jo regne ud, at der må være noget til overs, og det bliver frosset, til en dag hvor jeg har lyst til kylling, og ikke har den store lyst til, at kaste mig ud i større gastronomiske udfordringer.
I dag er sådan en dag! Et stk. stegt, men frossen kyllingebryst kommer i ovnen på 180 gr. i en ovnfast skål. (jeg lægger det i ovnen dybfrossen)
2 – 3 mellemstore kartofler skrælles og skæres i ½ cm. tykke skiver krydres med salt peber olie og krydderurter og lægges på en bageplade, og i en lille ovnfast skål lægges nogle blommetomater på stilk, samt nogle skiver courgette, det hele krydres med salt peber timian, nogle dråber olie og lidt balsamico.
Sæt skålene på bagepladen, kartoflerne i den ene side og skålene på den anden, så er det overskueligt. Det tog ca. 30 min. at få det hele klart.

Eftersnak

Kyllingebrystet bliver ikke tør på grund af, at den kommer i en varm ovn, - dybfrossen!
Jeg bruger små rustfrie skåle til at komme i ovnen, jeg gider ikke have dem på bordet, jeg syntes de virker så "kolde" men de er eminente til at smide i ovnen med de forskellige ting, som foreksempel i dag.

12 kommentarer:

 1. Godaften Vibeke
  Er overhovedet ikke i tvivl om den metode du nævner, med at stege en hel kylling, for derefter at tage op af fryseren og sætte en portion i ovnen. Det gør jeg næste gang. Bruger altid metoden til frikadeller, også hvis de skal bruges som pålæg. Steger jævligt frikadeller til fryseren af 1-2 kg fars - ikke for at jeg tit spiser deller, men familien overfor har en travl hverdag, og er glad for diner transportabel.
  Er det ikke dejligt med en højbenet seng?
  Godnat og sov godt

  SvarSlet
 2. Kære Manna.
  Maden blev i hvert fald god.
  Sengen er en drøm, det er altså dejligt ikke at skulle forsøge at komme op og ud af en lav seng, jeg har altid sagt, at lave senge ikke er beregnet til voksne mennesker, den tidligere seng var også høj, det havde min mand lavet, men den her er højere, og det er udmærket, hvis man skulle få brug for hjælp engang, så de stakkels mennesker der skal hjælpe, ikke kvæster ryggen.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke.
  I dag skal vi have gammeldags kyllingesteg med ny spanske kartofler og agurksalat..
  Jeg tror ikke der bliver meget tilbage,det er Sørens livret.
  Jeg kan godt forstå du ikke kan lide de der naturel kyllinge bryst.
  Jeg køber det på tilbud og koger det til hundene sammen med ris.

  Læste et sted at du går og forbereder dig til en tur til Paris. Glæder mig til at høre mere..

  SvarSlet
 4. Kære Mette Lykke
  Nej de kyllingebryst er ikke menneskeføde.
  En gammeldags stegt kylling er ikke det værste man har, så jeg forstår godt, hvis der ikke er noget tilbage.
  Ja i morgen går det til Paris.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 5. Hej Vibeke
  Hvor ser maden dejlig ud, jeg har netop taget kyllingebryst op til i dag og du har ret i, at det er svært at få fat i noget der ikke er naturmarineret- altså lig med vand.
  Jeg har aldrig prøvet at komme stegt frossen kylling i ovnen, men det skal jeg da skrive mig bag øret.
  Knus og god søndag

  SvarSlet
 6. Kære Pernille
  Det virker!
  Nej, de der kyllingebryst, pumpet med vand, er ikke værd at samle på.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke
  Jeg bliver så glad, når jeg læser dine professionelle tips. Jeg ville ikke have troet, at man kunne putte et frossent stykke kylling direkte i ovnen. Men det ved jeg så nu:o) Jeg tror, at jeg skal have anskaffet mig sådan nogle stål-fade/skåle. Måske en anledning til et loppemarkedsbesøg.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 8. Kære Hanne
  Ja det virker, selvfølgelig fordi at kyllingen først skal være tøet inden den kan blive tør.
  Det med skålene (rustfri) er en god ide, og kan du finde noget på et loppemarked, så er det ikke tosset, jeg har selvfølgelig en masse af den slags både fra den slagterbutik vi havde og fra restauranterne, og jeg er altså glade ved dem, de kan også gå i fryseren og der kan stå noget i dem i køleskabet, så de er perfekte.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Og jeg tror jeg skal prøve de kartofler. er det korrekt forstået at du lægger dem direkte på bagepapir?

  SvarSlet
 10. Kære Lene
  Ja det er helt rigtigt, de ligger direkte på bagepapiret.
  Jeg har skåret dem med en kniv man skærer smør i skiver med på en restaurant, derfor er de rillet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke

  Det ser rigtig godt ud. Du har fundet din bølgekniv kan jeg se :-)

  Jeg er begyndt at gøre det på samme måde. Stege 2 hele kyllinger og så partere dem og fryse det vi ikke spiser. Det er så dejligt at ha´ noget at lave hurtig aftensmad af.

  Hvor er det dejligt at din nye seng er et hit.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Malou
  Den kniv, var nu hele tiden i min knivpotte, men jeg tænkte, at hvis man skærer med den, kunne det være, at kartoflerne ville blive sprøde på begge sider, uden at skulle vende dem, og det var rigtigt.
  Det med kyllingen er altså alletiders, hurtig og nemt.
  Sengen er bare et hit.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!