1 Pers.
! skive nakkesteg skåret på den lange led, krydr, med
salt, peber, paprika og hvidløg,
brunes i olie i en sauterpande 3 min. På hver side,
3 store champignon halveres, og smides ned til kødet, pres saften af en ¼ citron over.
¼ spidskål lægges ved, samt
1 klase små tomater, krydr, med
salt, peber og paprika
og hæld en½ dl. piskefløde, samt en sjat frugteddike ved.
Læg låg på, og sæt i ovnen i ½ time på 190 gr.
Kog imens kartofler.
Af nakkestegen skar jeg først en god nakkekotelet, så vendte jeg stegen og skar 1 skive af og lagde til side, den er ikke til at stege ordentlig, derefter 3 af disse skiver til steak, og så var der en god stribe kød tilbage, som blev skåret i skiver til nogle mini koteletter på den rigtige led
Den første skive som ikke egnede sig til steak, samt øvrige rester blev skåret i små tern til en karrygryde.
Jeg er fascineret af din evne til at planlægge og få noget lækkert ud af alt :-)
SvarSletKære Lene
SvarSletTak skal du have, man får jo nogle ideer en gang imellem!
Knus
Vibeke
Uhm, det ser fantastisk lækkert ud! Nakkesteg er dejligt saftigt - og du er den rene troldmand i et køkken ;-)
SvarSletVarme klem til dig!
Kære Madame
SvarSletTak skal du have.
Ja den var saftig, og det blev rigtig godt.
knus
VIbeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg tilslutter mig Lene´s ord. Du er mester i at planlægge og trylle lækre nemme retter frem.
Nu har jeg endelig fået købt paprika, som du jo har i mange opskrifter. Vil lokke familien til at tage paprika med hjem fra Ungarn på næste tur.
En god dag til dig
Knus Manna
Kære Manna
SvarSletPaprika er et dejligt krydderi, jeg bruger ikke de stærke typer, hvis det skal være stærk, på bruger jeg cayenne eller chili.
Tak for roserne.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletHvor er du bare god til at planlægge mange middage ud at et stykke kød. Der er godt nok både tid og penge at spare på den måde. Og det ser som sædvanligt dejligt ud :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet er man nød til, når man er alene, især, hvis man ikke gider spise det samme flere dage i træk, og så har jeg altså været gift med en butiksslagter, som vidste hvordan man fik mest ud af kødet, det var han knusende god til, og det fortsatte selv om han forlod faget.
Knus
VIbeke