13. maj 2009

Nakkesteak m. champignon, tomat og spidskål.

1 Pers.
! skive nakkesteg skåret på den lange led, krydr, med
salt, peber, paprika og hvidløg,

brunes i olie i en sauterpande 3 min. På hver side,
3 store champignon halveres, og smides ned til kødet, pres saften af en ¼ citron over.

¼ spidskål lægges ved, samt
1 klase små tomater, krydr, med
salt, peber og paprika

og hæld en½ dl. piskefløde, samt en sjat frugteddike ved.

Læg låg på, og sæt i ovnen i ½ time på 190 gr.
Kog imens kartofler.


Af nakkestegen skar jeg først en god nakkekotelet, så vendte jeg stegen og skar 1 skive af og lagde til side, den er ikke til at stege ordentlig, derefter 3 af disse skiver til steak, og så var der en god stribe kød tilbage, som blev skåret i skiver til nogle mini koteletter på den rigtige led
Den første skive som ikke egnede sig til steak, samt øvrige rester blev skåret i små tern til en karrygryde.

8 kommentarer:

  1. Jeg er fascineret af din evne til at planlægge og få noget lækkert ud af alt :-)

    SvarSlet
  2. Kære Lene
    Tak skal du have, man får jo nogle ideer en gang imellem!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Uhm, det ser fantastisk lækkert ud! Nakkesteg er dejligt saftigt - og du er den rene troldmand i et køkken ;-)

    Varme klem til dig!

    SvarSlet
  4. Kære Madame
    Tak skal du have.
    Ja den var saftig, og det blev rigtig godt.
    knus
    VIbeke

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke
    Jeg tilslutter mig Lene´s ord. Du er mester i at planlægge og trylle lækre nemme retter frem.
    Nu har jeg endelig fået købt paprika, som du jo har i mange opskrifter. Vil lokke familien til at tage paprika med hjem fra Ungarn på næste tur.
    En god dag til dig
    Knus Manna

    SvarSlet
  6. Kære Manna
    Paprika er et dejligt krydderi, jeg bruger ikke de stærke typer, hvis det skal være stærk, på bruger jeg cayenne eller chili.
    Tak for roserne.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke

    Hvor er du bare god til at planlægge mange middage ud at et stykke kød. Der er godt nok både tid og penge at spare på den måde. Og det ser som sædvanligt dejligt ud :-)

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  8. Kære Malou
    Det er man nød til, når man er alene, især, hvis man ikke gider spise det samme flere dage i træk, og så har jeg altså været gift med en butiksslagter, som vidste hvordan man fik mest ud af kødet, det var han knusende god til, og det fortsatte selv om han forlod faget.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!