24. maj 2009

Engelsk bøf med kant

I dag har jeg hele dagen gået og haft lyst til masser af stegte løg, så valget faldt på engelsk bøf.
Bøffen blev krydret med masser af peber, og to teskefulde Gastrik (Karamelliseret sukker, æblecidereddike)
Løgene blev skåret i skiver, og blandet med et fed hvidløg samt en spsk. hakket rosmarin
Tomater blev skåret i skiver og krydret med timian, salt og peber
Kartofler blev sat over, olie og Cognacflasken fundet frem
Og derudover fandt jeg et glas med små syltede agurker, og så skulle jeg være klar til at lave min engelske bøf med en kant.
Jeg stegte løgene først, og tog dem op, derefter bøffen, og da den var ved at være klar til at lægge på en tallerken for at trække færdig, fik den lige et skud cognac og blev flamberet, og lidt salt fik den også.
Panden blev lige kogt af med en lille sjat vand, og et par klatter koldt smør, blev svunget rundt på stegepanden, så det jævnede.

Læg det hele op på tallerkenen, på tomaterne har jeg lidt olivenpurè, og nyd det! Men
(HUSK AT SLUKKE EMHÆTTEN NÅR DU FLAMBERER)

8 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Hvor ser det lækkert ud, og smagte sikkert himmelsk. Løgblandingen lyder rigtig lækker, den vil jeg prøve næste gang, du ved, om ca -5 kg. Starter slankekur i morgen.
  Æv, min rosmarin er afgået ved døden, og sådan en er jo ikke til at undvære, så en ny skal anskaffes.
  God søndag aften til dig
  Knus
  Manna

  SvarSlet
 2. Kære Manna
  Ja jeg håber det lykkedes for dig at smide de kilo, jeg har været i gennem den tur, jeg mener, at jeg nu har smidt 36 kg. jeg kan ikke sige det nøjagtig,- jeg har smidt min gamle vægt ud, og glemt at købe en ny,- men det har taget meget lang tid, så min hud er fulgt med.
  Jeg spiste 6 måltider om dagen deraf var de to- tre frugt og grønt, og i stedet for en stor middagstallerken, brugte jeg en frokosttallerken, og så tænkte jeg mig bare om, det gør jeg stadig, jeg spiser stort set lige sådan endnu, men nu vil jeg ikke tabe mere, så det giver lidt friheder.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 3. Det ser utroligt lækkert ud! Dit tilbehør har lige fået et twist, der gør reten lidt anderledes - tak for dejlig inspiration!

  Varme klem!

  SvarSlet
 4. Ja lige netop Madame.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 5. Kære Vibeke
  Dejlig med en engelsk bøf. Puttede du gastrikken på kødet?
  Jeg har jo en flaske til at stå, men har indtil nu kun brugt den til at afrunde sauce med. Så gode ideer er altid velkomne:o)
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Hanne
  Ja jeg krydrer altid med peber, i god tid, og denne gang fik den også Gastrik, salt kommer jeg som regel på, når den er stegt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke,

  I går havde jeg pludselig en uimodståelig lyst til en stor beskidt bøf - men supermarkedet var absolut ikke enig! Der var ikke noget kød, der så godt nok ud - og klokken var over 19; så slagteren var lukket! Men nu giver dit billede mig igen lyst - med lidt held kan jeg nå forbi slagteren i aften på vej hjem... men uden flambering dog! Selvom det sikkert smager meget bedre!

  Knus
  Nille

  SvarSlet
 8. Kære Nille
  Det med flambering er også for at få en god skysauce.
  Jeg drikker ikke hård spiritus, men jeg har en del flasker stående, og det er udelukkende til madlavning, det gør noget ved maden, det får det lille ekstra, der gør det mere spændende.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!