En skøn ret hvor grøntsagerne er møre, men rødderne har bid
Laksen bliver saftig og saucen som danner sig i fadet er eminent.
Pr. person
1 stk. laks uden skind
dryppes med olie, citron eller limesaft
krydres med salt og peber og hakket basilikum.
3 -4 tynde gulerødder
1 pastinak skåret i store bjælker
1 rødløg i både
Tomater (jeg havde to store tomater der blev skåret i både, og en håndfuld sherry tomater der blev halveret)
½ dl hvidvin
olie
lidt blommebalsamico
frisk timian
1 kvist rosmarin
Salt
peber
Det hele skal blandes ned i et ovnfast fad, dækkes med folie og stilles i ovnen på 180 gr. i 30 min.
Tag så folien af og giv det yderligere 30 min. ved 200 gr.
Læg laksen oven på grøntsagerne og bag ca. 10 min.
Server med flute eller Ciabatta brød.
At der er to slags tomater, er fordi jeg ville have dem brugt, da det var nogle der var tilbage fra min sidste levering, som stadig var flotte, men jeg fik ny forsyning i dag.
Lækkert ser det ud ;) God week-end. Knus
SvarSletKære Vibeke
SvarSletDet er bare skøn mad. Lige sådan noget, som man får lyst til på den tid af året.
Jeg så en gang en kok fra Skagen, som sagde, at peber ikke hørte hjemme på fisk... jeg har undret mig over det. Jeg bruger som regel peber, men jeg har tænkt over, hvorfor mon hun mente det... Har du mon et bud?
Knus fra Hanne
Kære Anette
SvarSletDet var bare lækkert, også god weekend til dig
Knus
VIbeke
Kære Hanne
SvarSletJeg er ligeglad med hvad de mener, jeg syntes, at friskkværnet peber passer fint, men det er jo en smagssag, og jeg aner ikke hvorfor at det skulle være forkert.
Knus
VIbeke
Det ser bestemt også skønt ud - lige noget for mig med alle de grøntsager, nu jeg har bandlyst pasta og den slags!
SvarSletJeg elsker pastinakker simpelthen!
Kære Nille
SvarSletDet var fantastisk, den sauce der danner sig, smagte vildt godt, og laksen var så saftig, at det er længe siden jeg har fået noget fisk med den saftighed, og det til trods for, at jeg havde fjernet skindet, da jeg ikke ville have det på mine grøntsager.
Knus
VIbeke
Nu løber mundvandet, elsker fisk. I morgen er jeg inviteret på laks, en herlig spise. Gemmer opskriften til senere brug. Mit køkken er lukket midlertidig.
SvarSletknus Mannna
Kære Manna
SvarSletHvad pokker er der med dit køkken?
Dejligt, at du er blevet inviteret på laks, jeg havde købt en side, og gav min datter et stykke med hjem til forret, min datter elsker fisk, plus to gode bøffer, min svigersøn er vild med bøffer, og de ville grille, jeg fik en sms, fra min svigersøn, at laksen havde været så saftig og lækker, at den vandt over bøffen!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletMums, det ser godt ud. Jeg har fået pastinakker i min kasse i dag, så måske skulle jeg se om jeg kan finde noget laks et sted.
Var den der blommebalsamico dyr?
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletBalamisk Blommeeddike koster 80 kr. jeg ved ikke om du syntes det er dyrt, for den er meget drøj, det er jo kun 1 tsk. der er tale op men en hvilken som helst frugteddike kan vel bruges, det er for at få lidt sødme og en snert skarphed frem, din gastrik må også kunne bruges.
Knus
VIbeke