9. maj 2009

Paris 3.dag Sacré Coeur

Her finder du en lille sammenklippet film fra Kirken Sacré Coeur

Kirken ligger på Montmartre i 18. arrondissement i Paris. Sacré Coeur er en forholdsvis ny kirke; den stod færdig i 1914, men blev ikke indviet før 1919, da 1. verdenskrig var slut. Sacré Coeur betyder (Jesu) Hellige Hjerte, en populær genstand for katolsk andagt.
Her ser du Kirken fra så godt som alle sider, og udsigten fra pladsen foran Kirken Sacré Coeur!
Og dette er så det sidste jeg vil vise fra Paris!
Det er en skøn by, det er et spændende by, det er en by man ikke bliver mæt af!
Jeg håber, at også du, må opleve denne pragtfulde by!
Alle indlæg fra Paris finder du HER

16 kommentarer:

 1. Kære Vibeke

  Sikke en masse dejlige billeder fra paris, det er som at være der selv.

  Sidst jeg var i Paris var jeg også forbi Sacré Coeur for at tænde et lys for min far. Desværre var det tåget den dag så udsigten var ikke alt for god.

  Fik du købt noget spændende med hjem?

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Nej, jeg købte ikke noget med hjem, jeg er ikke den der skal have ting og sager med fra de steder jeg er, denne gang har jeg en masse billeder, men det behøver jeg såmen heller ikke, jeg gemmer på oplevelserne ind i mig selv, og når jeg tænker på dem, så kører de som en film for mig, sådan har jeg altid haft det, men det er da sjovt at kunne vise andre, hvad der betager mig.
  Min datter fik et flot bælte med hjem og min svigersøn fik en skjorte og en bluse fra Lagerfeld med hjem. Jeg havde fået øje på en hat, men købte den ikke første dag vi var på La Lafayette, men jeg var nu blevet noget varm på den, næste dag kunne jeg ikke finde den igen, og så kunne det altså være lige meget.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Takk for at du har tatt oss med på reise til Paris. Det har vært et hyggelig gjensyn.

  Jeg var der i 2001. Utsikten fra Sacré Coeur er betagende. I kirken synes jeg det var blitt noe kommersielt. Vakker bygning.

  SvarSlet
 4. Kære Randi
  Vi var ikke inde i Kirken, det har vi tilgode til næste gang, og ja, der er en fantastisk udsigt.
  Jeg er glad for, at du "har nydt turen"
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 5. Kære Vibeke

  Hvor er det da en utrolig samling flotte billeder.

  Jeg bliver aldrig træt af Paris, jeg kunne sagtens tænke mig at prøve at bo der for en kortere periode.

  Min kæreste og min far spillede i sin tid i Paris i en meget berømt jazzkælder, det var tre uger ad gangen, så de gange jeg har været i Paris har altid været af længere varighed.

  Kirken er fantastisk jeg håber at jeg snart kommer derned så jeg kan tænde et lys for Thomas, indtil da tænder jeg lys her i Odense Domkirke

  Rigtig god søndag til dig

  SvarSlet
 6. Kære Pernille
  Jeg har også tænkt på at være der nede i lidt længere tid, og ja denne gang fik vi taget et hav af billeder, jeg har sat meget på bloggen, - jeg har meget mere, men nu syntes jeg, at jeg har de billeder på bloggen som andre kan forholde sig til.
  Den kirke er godt nok noget af en åbenbaring, jeg så den på den måde som jeg har lagt billederne, først den kæmpe mur, og så da vi kom hen om hjørnet, så lå den bare der, og så fantastisk ud.
  Jeg vil da ønske for dig, at du kommer derned snart, der er bare så pragtfuldt.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke
  1000 tak for for at du vil dele billeder fra pariserturen. Du har været en god guide. Kirken har jeg ikke set, men håber da at komme til Paris igen.
  God søndag til dig

  SvarSlet
 8. Kære Manna
  Tak skal du have, jeg er glad for at kunne give en fornemmelse af Paris.
  Næste gang jeg skal til Paris, vil jeg se Versailles, der ligger godt 30 km. sydvest fra Paris. Der er noget med Solkongernes enorme slotsanlæg, gad vide hvad det er, så det må jeg se.
  Og der er iøvrigt meget mere at se i selve byen, så den næste tur, ligger såmen allerede på "tegnebrættet":)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Jeg har fulgt med de sidste dage her, har bare ikke lige haft så meget tid til at kommentere. Det er en samling meget flotte billeder du præsenterer her. Paris er en skøn by. Jeg var meget glad for at være der en gang for 100 år siden. Burde egentlig tage dertil snart igen! Man får i hvert fald lyst, når man ser alle de billeder...Tak for det!

  SvarSlet
 10. Kære Gitte
  Ja jeg har også haft travlt med at få det ind på Bloggen, mens det hele stod i frisk erindring, men nu er jeg begyndt at bevæge mig lidt rundt i Blogland igen!
  Har din kæreste været der? ellers var det måske en ide, at opleve byen sammen!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 11. Det var hyggeligt at se dine billeder fra Paris - næsten som at være der selv :-)
  Og rart at læse, at du har haft en dejlig tur.
  En sjov ting: På fransk ville det hellige hjerte grammatisk korrekt hedde Coeur Sacre. Reglen er: altid tillægsord efter navneord.
  Af en eller anden grund, som jeg ikke husker nu, kom kirken så til at hedde Sacre Coeur, som rent faktisk, pga. den omvendte ordstilling, betyder Snavsede Hjerte. Fortalte min franskkyndige veninde mig dernede.
  Om det står til troende, skal jeg ikke kunne sige, men det er da en meget sød, lille historie :-)

  SvarSlet
 12. Kære Ellen
  Ja jeg ved det ikke, men jeg vil lige spørge min svigerinde, for det må hun kunne svare mig på, hun er ret sprogkyndig.
  Dejligt at man får fornemmelsen, af at være der selv.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 13. Det var spændende at læse om din rejse til Paris - og at se dine smukke billeder. Når jeg en dag for lidt mere tid, må jeg absolut se denne smukke by.

  Varme klem og ha' en dejlig mandag!

  SvarSlet
 14. Kære Madame
  Ja den by skal opleves, der er fantastisk bygninger, et pragtfuld udeliv, små listige steder og en charme, man skal lede længe efter, hvis man ikke tager til Paris!
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 15. Det lyder som en rigtig dejlig tur - der er jo materiale til årevis i den by! Jeg har boet der i nogle år - og er jo tilbage nogle gange om året; men der er alligevel altid ting, der begejstrer mig. Jeg holder mig nu mest væk fra de værste turistmonumenter - søger lidt ind i det rigtige Paris. Men jeg har jo også set det andet til udødelighed ;-)

  Hvilket arrondissement boede I i?

  Velkommen hjem!

  SvarSlet
 16. Kære Nille
  Vi boede i 6th Arrondissement, på et Aparthotel Citadines Saint Germain de Pres, og det var det helt rigtige valg, vi havde en lejlighed med to værelser, bad, seperat toilet og et lille køkken samt en fin gang, og masser af plads.
  Vi skulle selvfølgelig se en del af disse turiststeder, og det var en oplevelse for min svigersøn, han var jo ikke med i december da min datter, veninde og jeg var dernede, han er jo vild med at fotografere, så han havde travlt, men jeg fik nu også taget nogle billeder, nogle steder var det bedre at tage billeder med mit lille apparat, det larmer ikke, så man bliver ikke så hurtig opdaget, når man er på afveje.
  Vi skal derned igen, uden planlægning af hvad vi skal, men jeg vil se Versailles, det er bare helt bestemt.
  Jeg har jo, de to gange planlagt alt hjemmefra, og købt billetter, så vi ikke stod dernede og ikke kunne komme ind og se det vi ville, men nu skal det være hvad vi har lyst til, og sådan mere ud på egen hånd.
  Jeg skal bare have fundet ud af hvornår!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!