30. maj 2009

Kyllingebryst stegt på benet og et anderledes kartoffelfad



Retten er til to pers.
Forleden brugte jeg lårene af en økokylling, så jeg havde stadig brystet, og jeg havde ikke skåret det fra benet, så i dag blev jeg enig med mig selv om, at det skulle steges på benet, så det blev gnedet med olie, citron, salt og peber både indvendig og udvendig, lagt i et fad og sat i ovnen med et kartoffel fad
Jeg havde en del kogte kartofler som blev pillet og skåret i skiver, og lagt i et ovnfast fad, et løg blev skåret i meget tynde skiver, det samme gjorde et stort fed hvidløg og tre tomater det hele blev blandet sammen, et halvt spidskål blev delt og skåret i brede stimler, og blandet med det øvrige i fadet, sammen med noget fintskåret rosmarin og en stor håndfuld småt revet basilikum, det hele blev krydret med salt, og peber, blandingen blev dækket med noget lufttørret skinke, til sidst rev jeg noget parmesan over, og dryppede med olie
Kylling og kartoffelfadet kom i ovnen på 180 gr. 1 time
Kyllingbrystet var fantastisk saftig og kartoffelfadet var ret interessant, det blev nydt!
Eftersnak!

Hvis du, som jeg er alene, så kan du efter du har stegt kyllingebrystet på benet, gemme den ene halvdel til en gang lækker hønsesalat.
Det får du opskriften på i morgen, da det skal være min frokost Pinsesøndag.
God pinse!

8 kommentarer:

  1. Kyllingbryst er deilig! Og dette så riktig fristende ut.

    Fortsatt god pinse til deg.

    SvarSlet
  2. Kære Randi
    Det er rigtig godt at stege på benet.
    Også god pinse til dig!
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Uhm, hvor var det en delikat middag, jeg fik i går og her til aften. 1000 tak for en god opskrift torsdag aften.
    Dagens ret hos dig er garanteret også lige noget for mig. Kommer også på bordet en dag
    en god pinse til dig
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  4. Kære Manna
    Ja du skal prøve at stege brystet på benet, det er bare godt, og så saftig, stegetiden må afhænge af hvor stor brystet er fra start.
    Dejligt at du kunne lide det med lårene.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Hvor ser det bare dejligt ud Vibeke, jeg er da vild med det kartoffelfad, det skal prøves.

    Jeg kan godt lide at du giver inspiration til os der kun laver mad til en, det er dejligt.


    Knus og god dag

    SvarSlet
  6. Kære Pernille
    Kartoffelfadet kan stå alene, der er jo kød i, så det er en god ide, men du skulle prøve det med at stege kyllingebryst på denne måde, det er bare godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke

    Den ret ser super lækker ud. Kartoffelfadet lyder spændende. En god måde at bruge nogle tilovers kartofler på.

    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Hanne
    Jeg koger altid for mange kartofler, så der kommer rester, men det her var en god løsning.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!