14. maj 2009

Kogt kyllingebryst med grønne asparges, gulerødder og ærter

En slags kyllingefrikasse
Jeg kogte en hel kylling med en masse grøntsager (såsom gulerod, pastinak, løg, blegselleri)
og skar brystet fri, så havde jeg samtidig kød tilbage og hønsefond!
Kødet fryser jeg til senere brug, der kan blive tarteletter med ”høns” i asparges, kylling i karry, kød til en baguette, kyllingesalat osv. Fonden fryser jeg i små portioner, det kan altid bruges.
Pr pers.
1 stk. kogt varmt kyllingebryst uden ben og skind
Kog 1 dl. hønsefond ned til det halve
tilsæt
1 dl. piskefløde og kog ned til saucen tykner
krydr. med salt, og hvid peber og lidt citronsaft
kog gulerodsstave, grønne asparges og ærter og et par forårsløg skader ikke.
Lidt hakket persille
Serveres med kartofler eller ris.


Læg det kogte kyllingebryst midt på tallerkenen, og hæld saucen over.
Arranger grøntsagerne rundt om kødet, drys med lidt hakket persille.
Velbekomme

10 kommentarer:

  1. Der er godt med grøntsager på tallerkenen - det ser SÅ lækkert ud! God aften til dig. Knus anette

    SvarSlet
  2. Kære Anette
    Ja det er det dagens ret handler om, netop grøntsager og kogt kylling, en ret som de fleste kan tåle.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Hej Vibeke. Kogt kylling er alt for sjældent på menuen her, og det smager ellers bare så godt. Praktisk er det også, for resterne er skønne i salaten dagen efter, eller letristet på panden og med lidt asparges til.. UHMMM

    Tak for inspirationen OG rigtig god aften til dig. :)

    SvarSlet
  4. Tak skal du have Henriette.
    Det er nemlig godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Uhm hvor ser det lækkert ud, Vibeke - meget forårsagtigt og i skønne farver. Vi spiser meget kylling hjemme hos os, og nu vil jeg prøve din udgave.

    Varme klem og ha' en god fredag!

    SvarSlet
  6. Du frister. haven bugner af grønne asparges- tror jeg vil blanchere nogle til fryseren men nej det er fiskedag i dag- punktum

    SvarSlet
  7. Kære Madame
    Det er en god ide, det smagte fantastisk, det citronsaft i saucen gør underværker.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Karin
    Ja når man skal have fisk så skal man have fisk, men i morgen er der atter en dag.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke

    Det er vel nok en lækker ret. Igen - en fugl, mange måltider. Smart!

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  10. Kære Malou
    Det var bare så godt, jeg efterlignede den ret vi fik på Lido i Paris, og jeg ramte meget godt, saucen blev perfekt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!