29. juni 2009

Luksus Kødsauce og pasta

Rigeligt til 3 pers

I en sauterpande steges evt. i olie
3 mm. tyk skive bacon skåret i små tern
1 løg halveret i skiver og 1-2 fed hvidløg i skiver, tilsæt
1 rød peberfrugt i små stykker og noget frisk chili efter smag
samt
300 gr. Hakket oksekød skal ikke smuldres, men deles i små klumper,
Og lad klumperne brune på alle sider, tilsæt
1 reven gulerod og
1 lille stykke reven selleri
100 gr. champignon i passende skiver
3 store tomater skåret i små stykker tilsættes samt
1 pæn spsk. tomatpure
Krydr, med
salt, peber, paprika og
Krydderurter, - jeg brugte timian, oregano, rosmarin og basilikum, skåret lidt groft
og tilsæt 2 dl. vand,
Kog igennem, og lad det stå og simre i ca.30 min. under låg.
Kog pasta.
Bland pasta og kødsauce i i sauterpanden, varm igennem og server med reven parmesan.

12 kommentarer:

  1. Her sidder jeg og er skrup sulten, og så popper denne super dejlige pasta ret op.. Hvis vi var naboer kære Vibeke, ville jeg komme luskende omkring spisetid. Griner.
    Mange kærlige tanker fra Ærø

    SvarSlet
  2. Kære Mette Lykke
    Og du ville være så hjertelig velkommen!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Jeg synes, det lyder spændende, at du kommer gulerod og selleri i, Vibeke - det har jeg ikke prøvet. Får retten meget smag af sellerien?

    Knus og ha' en dejlig tirsdag!

    SvarSlet
  4. Uhmmm... hvor ser det laekkert ud. Jeg kan godt lide ideen om de smaa koedboller. :)

    SvarSlet
  5. Kære Madame
    nej sellerien giver smag, men ikke af selleri, du kan også bruge blegseller.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Tina
    Ja det gjorde min mor altid, hun gad ikke det med at det hele skulle smuldres, så hos os hed det tusindbøf i stedet for millionbøf.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    En dejlig variation af den traditonelle kødsauce. Selleri har jeg aldrig prøvet at tilsætte, men der er altid revet gulerod i - nogle gange en revet kartoffel. Om vinteren ryger der revet rødbede i. Retten kan jo varieres i det uendelig. Nu har jeg fået nye input af retten, tak for opskriften, tusindbøf bliver serveret en dag, det er helt sikkert.
    En god dag og knus
    Manna

    SvarSlet
  8. Kære Manna
    Der er også mere saft i tusindbøf, det siger sig selv, med de kødklumper.
    Selleri er rigtig godt i denne sammenhæng, man smager det ikke, da det jo er begrænset hvor meget man skal bruge, men det giver en god smag til saucen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Uhm den ser dejlig ud din kødsauce sådan en kan man altid lige spise.
    Jeg plejer godt nok at komme meget forskelligt i men jeg har aldrig prøvet med selleri :) tror lige jeg fik for mange selleri bøffer, dengang i 70erne :)

    Knus

    SvarSlet
  10. Kære Pernille
    Det er så lidt selleri der skal til, og det kan ikke smages.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Vibeke
    Uhm, jeg får lyst til sådan en luksuskødsauce. Ser lækkert ud!
    Godt at få ideer til at bruge rosmarin også i en kødsauce. Jeg bruger det mest til lam, men der er selvfølgelig andre muligheder.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  12. Kære Hanne
    Rosmarin er en af de største smagsgivere, når du skal lave en god kraft /fond, jeg bruger den meget, - som min mand sagde, hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro du har havde brugt en terning, så kan du selv regne ud hvor du kan bruge den.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!