14. februar 2010

Muslinger i karry

I dag var en af de dage, hvor det bare smagte så vidunderligt, at man næsten kunne høre "englene synge"

Hvis du lige som jeg, er vild med friske muslinger, så må du prøve denne opskrift!
2 pers.

1 kg levende blåmuslinger
2 fed hvidløg
½ tsk. ingefær
2 tsk. karry
olie
1 rødløg i kvarte skiver
1 fed hvidløg i skiver
1 hakket tomat
2 gulerødder i tynde skiver
1 porrer i tynde skiver
1 stilke blegselleri i tynde skiver
1 dl. tør hvidvin
2 dl fiskefond eller hønsefond
1 dl. piskefløde
salt
peber
100 g basmati ris

Muslingerne rengøres. Tjek at alle er levende! Det gøres ved at give åbne muslinger et let bank mod bordet. Hvis den er levende, vil den lukke sig, ellers skal den kasseres, det gælder også hvis skallen er istykker. Skyl i koldt vand.
Kog risen.
Svits karry i olie/smør i en stor gryde, og heri ristes hakket hvidløg og ingefær. Tilsæt de fintskårne grønsager og tilsæt vin, kog den næsten væk, og tilsæt så fond og piskefløde. Lad det koge igennem.
Tilsæt de rensede og afdryppede muslinger, og lad retten simre under låg i ca. 5-7 minutter - til muslingerne har åbnet sig. De, der ikke åbner sig, skal kasseres. Smag til med salt og peber.
Anret i dybe tallerkener. Placér først et par skefulde kogt ris og hæld derefter muslingesuppe over.
server evt. med flute.

18 kommentarer:

  1. Uhm, hvor ser det lækkert ud.
    Jeg har endnu ikke turdet vove mig ud i at koge muslinger, men en dag må jeg se at tage mig sammen.

    Tak for kigget.

    SvarSlet
  2. Kære Marianne Sa
    Du skal ikke være bange for at koge muslinger, hvis du går frem som beskrevet, så vil du få en skøn oplevelse.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. De muslinger må jeg prøve at lave, det ser bare sååååååååååå lækkert ud :-)

    SvarSlet
  4. Kære Mrs Cakeaholic
    De var simpelthen skønne, det smagte fantastisk.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Paa trods af at jeg bor i Spanien og har rig mulighed for at spise muslinger saa bliver det aldrig min ynglingsspise, MEN din opskrift lyder nu god, skulle maaske overraske familien og lave dem en dag ;-)

    SvarSlet
  6. Kære Lene
    Jeg lærte at spise blåmuslinger i Spanien, og kom til at holde rigtig meget af dem, jeg har lavet dem på forskelige måder, men den her, er indtil nu, absolut den bedste!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Det lyder som noget, der skal prøves, og de andre gange, jeg har prøvet noget af dit, er det blevet kanongodt, så...

    Jeg er en anelse misundelig på dine Skagensfood-fisk. Vi brugte dem i flere år - lige indtil de ændrede leveringsdag til om fredagen. Det dur altså ikke, når vi så ofte, som vi gør, kører til Sverige fredag eftermiddag.
    Så var torsdagen bedre, men det hjalp ikke, at jeg klagede min nød...

    SvarSlet
  8. Kære Ellen
    Det var bare så godt, så har du mulighed, så prøv!
    Min leveringsdag er også fredag, men det kommer inden kl. 7 om morgenen, hvis der da ikke lige er snevejr.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Hooold da op en spændende udgave af muslinger! Det kunne godt lokke mig til at prøve at eksperimentere med de små dyr - jeg elsker karry, og gemalen er helt pjattet med det krydderi :-)

    SvarSlet
  10. Kære Piskeris
    Det var da bare også så perfekt, ikke mindst fordi, at jeg fik den ide, at komme ingefær i, det gjorde da bare noget ved den suppe.
    Du skulle prøve!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Må indrømme at jeg aldrig har prøvet muslinger. Det er noget med konsistensen hi hi. En dejlig dag til dig. KNUS♥

    SvarSlet
  12. Kære Tina
    Konsistensen er faktisk ret fin efter varmebehandling, - jeg kunne heller ikke rigtig få mig selv til at smage før, at jeg kom til Spanien, hvor det er meget normalt som tapas, - da prøvede jeg dem, og fandt ud af, at de ikke var som jeg havde bildt mig selv ind.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Ser rigtig lækkert ud.. Men tror altså ikke at jeg kan lide det...

    Har kun smagt muslinger en gang, og det var ikke godt..

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  14. Hold da op det ser lækkert ud. Jeg har også planer om at at lave muslinger en dag og det kan da meget nemt blive din opskrift der bliver afprøvet.

    SvarSlet
  15. Kære Marianne
    Smag og behag er forskellig, og hvis du har prøvet, og ikke kan lide dem, så er det bare sådan, men jeg syntes, at hvis man ikke har prøvet, så skal man give det en chance.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  16. Kære 2300 Happiiiness
    Det er i hvert fald en af de rigtig gode opskrifter, så dener værd at prøve.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  17. Kære Vibeke

    HOLD DA LIGE OP - det ser bare lækkert ud!!!
    God idé med karryen.
    Jeg er nødt til at finde ud af meget snart, hvor jeg kan få fat i nogle muslinger!
    Knus Hanne

    SvarSlet
  18. Kære Hanne
    Ja det er en god ide, for det er de måneder med R i at du kan få muslinger.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!