en oksebeef, dobbelt så tyk som normalt ca. 350gr.
1 stor kartoffel skrællet og skåret i tern
1 stor gulerod skrællet og skåret i tern
1 pastinak skrællet og skåret i tern
1 lille løg pillet og skåret i tern
kog ovenstående grønt, mørt i lidt vand, med en håndfuld persille, damp overskydende vand fra og mos det hele med en stamper eller piskeris, tilsæt
en klat smør
salt, peber
fordel mosen i to små ovnfaste skåle, og drys med
reven ost, sæt dem ind i en 200 gr. varm ovn
Bøffen krydres med peber og salt og steges 3 min. på hver side, og sættes i ovnen på et lille fad, I fem min. sammen med 2 små klaser tomater, som er krydret med salt peber og timian.
Imens dampes noget babyspinat ca.150 gr. evt. vand hældes fra og der tilsættes en sjat piskefløde, noget hakket basilikum, salt, peber, og lidt muskat og koges ind.
samtidig koges nogle bønner og asparges i nogle få min, i meget lidt vand med salt
Tag fadet med kødet og tomaterne ud, og lad det stå og trække.
Imens arrangeres alt grønt på en stor tallerken, Kartoffel – grøntsags mosen tages op af skålen med en ske, så hel som muligt, og sættes midt på tallerkenen, den stuvede spinat lægges foran mosen de øvrige grøntsager arrangeres (se billedet)
Kødet skæres i skiver, (lidt skrå) og arrangeres op ad mosen
Kære Vibeke
SvarSletMums, det er lige noget for mig. Det varer vist ikke længe før jeg skal ha´ mig en rød bøf. Men 350g er altså kun nok til en person her i huset :-D
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSlet350 gr. pr. pers. er meget, kan du ikke mærke det i dine led, når du har fråset i oksekød?
Jeg fik ideen til en dobbelt bøf fordi jeg mangler lidt til frokost, det egner sig fint til at lægge i en flute eller sådan noget.
Jeg køber gerne en hel filet, ja ok, min datter og svigersøn får som regel det halve af den, de er også lidt vilde med oksekød.
Knus
Vibeke
En rød bøf, smager altid godt, jeg vidste ikke at man kan få ondt i leddene af rødt oksekød, det vil jeg straks fortælle min mand, som er en stor kødædene dino.
SvarSletSmil og knus.
Kære Vibeke, som altid utroligt lækkert og inspirerende!
SvarSletJeg siger som Malou, at 350 gram kød her ville forslå som en skrædder et vist sted ;o)
Knus
Susanne
Kære Vibeke
SvarSletDu kan tro jeg kan mærke det i mine led og alle andre steder. Sådan en bøf er ikke godt for andet end smagsløgene :-)
Der var engang hvor vi fik bøf hver fredag, men nu er kun sjældent at det bliver til bøf.
Sådan en rest er bare guf på et stykke rugbrød dagen efter, meg remoulade og ristede løg.
God idé med at dele en hel filet, jeg skal vist lige ha´ fat i min veninde og høre om hun er med på den.
Fortsat god påske!
Knus
Malou
Kære Vibeke
SvarSletUhm! Lækkert ser det ud og smagen er garanteret himmelsk. Dejligt er det også, når du kommer med tips om f.ex
for store kødmængder, der jo ikke er sundt. Her er der langt imellem, at der bliver brugt svinekød og andet syreholdigt kød.
En dejlig lørdag til dig
Knus Manna
Kære Mette Lykke
SvarSletOverdreven brug af både okse og svinekød, er ikke godt, men sådan er det jo næsten med alt, Manna er inde på det i hendes kommentar, det handler om syreindhold i kødet.
Knus
Vibeke
Kære Susanne
SvarSletHvis du skærer det op og arrangere det på tallerken, sammen med grøntsager så rækker det længere, det er helt sikkert!
Knus
Vibeke
Kære Manna
SvarSletDu er inde på det med syreindhold i kød, jeg ved, at overdreven brug af kød giver gener, det kan jeg mærke, en gang imellem, men jeg syntes det er svært at finde noget om emnet uden, at det bliver helt
"overskruet, og frelst", og det er ikke det jeg vil, jeg vil gerne have fakta! Har du en ide om om hvor man får noget viden, bog, artikel, hjemmeside el lign?
De bøger jeg har, går på enten eller, jeg vil have noget hvor indstillingen er både og!
Knus
Vibeke
Kære Malou
SvarSletDu burde skrive om emnet ang. overdreven brug af kød, det er med i din uddannelse og viden, (tror jeg) så det er en opfordring!:-)
Stort knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet vil jeg gøre! Jeg har lidt travlt med 'arbejdet' så det bliver ikke lige med det samme. Men det er helt klart noget jeg godt vil skrive noget om.
Stor knus
Malou
Kære Vibeke
SvarSletSikke et festmåltid. Jeg er vild med din måde at arrangere tingene. Det ser bare altid indbydende ud.
Det lyder lækkert med grøntsagsmosen.
Knus fra Hanne
Kære Hanne
SvarSletDen smagte også rigtig godt, og jeg havde nogle pastinakker der skulle bruges.
Jeg syntes maden smager bedre når det ser godt ud, det bruger du jo også selv.
Knus
Vibeke
Uhm siger jeg bare! Den ret kan du sagtens få Uffe og mig til at lave. Måske jeg skulle hviske ham i øret, at det ville være fint i morgen søndag :-)
SvarSletVarme klem til dig!
Kære Madame, det syntes jeg da du skulle, altså fortælle din mand at det er Påskesøndag, og det kræver noget ekstra. :-)
SvarSletKnus
Vibeke