11. november 2009

Gåsebryst med glaserede rodfrugter, tzatziki, og kartoffelfyldt portobellosvamp

I dag fik min veninde og jeg en forsinket Mortensaftensmiddag,

Et dobbelt gåsebryst, som sidder på benet.
skindet ridses, gnid salt på brystet og læg det et lidt dybt fad, på 160 gr. i en 1 time, fedtet vil da være smeltet, og der er faktisk meget fedt på sådan et bryst.
1 pose dybfrost rodfrugter
lægges i et stort fad og brystet, hvor fedtet er smeltet af, lægges midt i fadet, rodfrugterne dryppes med
blommesirup og
blommebalsamico, krydres med
salt og peber og sættes ind i ovnen, på 180 gr. i ca. 45 min. hvorefter der skrues op på 220 gr. i 10 min.

Nogle kogte kartofler moses, det må gerne være lidt groft,(jeg koger med skræl, piller dem og moser)
en klat smør ca. ½ spsk. kommes i mosen, krydr. med
salt og peber,
finthakkede krydderurter (timian,persille,oregano) og
parmesan blandes i mosen,
som lægges op i en kæmpe portobellosvamp, (jeg fjernede det meste af lamellerne, for at få plads), kom noget reven parmesan på toppen og stil i ovnen, indtil parmesanen er gylden, OBS! tages ud inden, at du skruer op på 220 gr.

Lav en grov Tzatziki

Så skulle det hele være klar
Skær bryst fra benet og skær i skiver


Arranger, læg en stribe balsamicomousse og noget blommesirup forrest på tallerkenen og server.
Min veninde og jeg nød middagen, men du milde, hvor blev vi mætte, Birthe syntes iøvrig, at "kartoffelsvampen" lignede en kæmpe kokosmakron, og det kan hun såmen have ret i.

7 kommentarer:

  1. Kære Vibeke

    Det var vel nok en lækker middag du fik skruet sammen i dag. Jeg kan godt forstå at der ikke var plads til mere bagefter.

    Tzatziki kan da også spises til alt :-)

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Ja det agurkehaløj, passer faktisk rigtig godt til meget, den syrlige smag, går fint op mod det fede, som jo er i gås, især da jeg ikke lavede sauce, men det var godt, at jeg lod brystet stege i den time først, du milde, hvor "smed" den meget fedt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Hvor ser det dog lækkert ud, Vibeke! En rigtig gæsteret - og god her i det kolde vejr. Jeg er dybt imponeret over, hvor meget du gør ud af din mad hver dag.

    Klem og ha' en dejlig torsdag!

    SvarSlet
  4. Kære Madame
    Det var også lækkert, og dejligt anderledes, gæsteret eller ej, min veninde og jeg skulle jo have den Mortensaftens middag, godt nok forsinket, men det blev den nu ikke ringere af:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke

    Det ser virkeligt skønt ud. Hvor har du fundet gåsebrystet? Tror aldrig, at jeg har set det - kun hele gæs.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    Jeg har fundet det i Tyskland, men det må da også findes herhjemme, det kan da ikke passe, at der er så megen forskel på vareudbud!
    Middagen var rigtig god, det smagte dejligt!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Anonym11:10 AM

    Hej Vibeke
    Jeg er jæger, og har derfor ofte dejlige gæs i fryseren. Jeg prøvede at lave din ret med rodfrugt, tzatziki og kartoffelmos. Det blev herligt, men gåsebrysterne blev lidt tørre. Måske fordi vilde fugle ikke har ret meget fedt, og jeg havde flået fuglen og derved ikke fået skindet med. Kan man afhjælpe det manglende skind og fedt næste gang?
    Hilsen John Silver

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!