23. november 2009
Andebryst med ristede champignon, stegt mango og ostegratinerede kartofler
Pr. pers.
1 andebryst (2 stk. andebryst rækker til 3 pers.)
100 gr. champignon renses og halveres
salt, peber, paprika og citronsaft
¼ mango skæres i skiver
salt; peber, oregano
pæreeddike
kogte kartofler i kvarter
lidt olie
1 tsk. Provence krydderier
salt og peber
Krydderier og olie blandes med kartoflerne i lægges i et ovnfast fad.
75 g reven ost (mozzarella eller emmentaler)
Drys med reven ost og bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 15 min. til osten er let sprød.
Rids andebryst, krydr med salt og friskkværnet peber, og læg det på en kold pande, med skindsiden nedad, tænd for blusset, og lad brystet stege stille og roligt i 10 -15 min. vend derefter brystet og lad det stege ca. 10 min.
Lad det trække 10 min. på en tallerken.
Hæld næsten alt fedtet fra panden, og rist mangoskiverne, krydr med salt, peber oregano og en anelse pæreeddike.
Rist champignon, krydr og tilsæt saften fra ½ citron.
Skær andebryst i skiver og arranger på tallerkenen, sammen med det øvrige.
Jeg hældte 1 cl pæresirup på tallerkenen foran andebrystet, og det var absolut ikke nogen dårlig ide, tværtimod!
Velbekomme!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhm, det lyder rigtig lækkert:)
SvarSletJeg tror også snart vi skal have lidt and, vi har ikke fejret Mortens Aften, så det må være tid...
Det lyder rigtig lækkert! :-)
SvarSletPæreeddike kender jeg ikke - er det købt eller hjemmelavet? Hvor meget adskiller den sig fra æbleeddiken?
Kære MissMuffin
SvarSletDet var da bare lækkert, så jeg syntes det er en god ide at serve andebryst.
Knus
Vibeke
Kære Piskeris
SvarSletDet var lækkert!
Der er ikke så meget forskel, men det var det jeg havde, og det passede fint til mangoen.
Jeg har købt den!
Knus
Vibeke
Vibeke, jeg har lagt mærke til, du bruger pæresirup og nogen gange blommesirup eller eddike. Hvor får du den slags lækkerier?
SvarSletDit andebryst ser meget fristende ud
Deet lyder meget lækkert !
SvarSletKære Betty
SvarSletJeg køber dem hos Meyers madhus
http://www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kolonialvarer.html
Ja andebrystet var slet ikke tosset:)
Knus
Vibeke
Kære Miri
SvarSletJa det var lækkert, og dejlig nemt at lave.
Knus
Vibeke
Klart en af mine favorit spiser, jeg må prøve din opskrift en dag, jeg har aldrig prøvet med mango til, men jeg kunne forestille mig at det var rigtig dejligt.
SvarSletKan du have en god dag.
Knus
Kære Pernille
SvarSletJa det smagte dejligt, jeg havde en mango og fik ideen, for jeg følte at det måtte være godt, og det var det.
Knus
Vibeke
Det lyder lækkert, Vibeke! En ny og spændende måde at servere andebryst på - lige noget til mine to gæster på lørdag ;)
SvarSletKlem og ha' en dejlig dag!
Kære Vibeke
SvarSletOrv, hvor lyder det lækkert - og ser meget indbydende ud.
Pæreeddike kender jeg, men har aldrig købt det, da jeg ved, at det er minimalt, jeg vil bruge det.
Hvorfor kan man ikke købe det og lign. i miniflasker, undrer mig, da vi trods alt er mange singler.
En god aften til dig
Knus
Manna
Kære Vibeke
SvarSletDet lyder spændende - god idé med mangoen. Det er altid dejligt med noget sødt til and.
Knus Hanne
Kære Madame!
SvarSletJa det var lidt nyt, og det var en god ide, det passede perfekt til andebryst.
Knus
Vibeke
Kære Manna
SvarSletDer er kun 250 ml. i de flasker jeg har, ok, - de er lidt dyre, men det er drøjt.
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletJa nu lå den mango jo der, og bruges skal de jo, ideen var bare rigtig god til andebryst, det klær hinanden:
Knus
Vibeke