Så lykkedes det at få kogt suppe,
1 stor kylling kom i gryden med vand så det dækkede, og gryden blev sat langsomt i kog,
Rensede og skrællede grøntsager såsom
1 hel porre
¼ selleri
1 pastinak
1 løg
4 gulerødder
samt en dusk krydderurter
Kom i gryden efter at kyllingen havde kogt ½ times tid, og det hele fik yderligere 1 time ved svag varme.
Så her til aften blev grøntsagerne vippet op i en lille gryde, sammen med
½ l. suppe,
lidt chili,
karry
salt
peber og så kom der gang i stavblenderen, da det hele var blendet, tilsatte jeg
½ dl. fløde, og
basilikum, hvorefter det fik nok en lille tur med blenderen og så kom
kødet fra det ene lår fra kyllingen, ned i suppen, og den blev varmet op.
Dertil fik jeg italienske brød
1 stykke Ciabatta, blev skåret over og smurt med tomatpesto, lidt reven ost og en skive tørret skinke blev lagt på hver halvdel, lidt løg i skiver, oliven et par skiver tomater, mozzarella og bacon blev lagt øverst, krydret med oregano og brødene kom i ovnen på 225 gr. i 8-10 min.
Resten af suppen bliver kølet helt ned, og fedtet bliver fjernet, og så må vi se hvad der videre sker.
Kære Vibeke,jeg holder det ikke ud.. Jeg vil spise hos dig vil jeg. Her har jeg siddet og spist færdiglavet tomatsuppe med nudler, fordi jeg ikke orkede andet også har du lavet sådan en vidunderlig ret. Hmm
SvarSletDer var faktisk engang hvor jeg var flittig i køkkenet, suppe og gule ærter var noget af det sjoveste at gå der og nusse om, men nu er det som om det ikke er så sjovt mere. der er for meget kritik med ved bordet.
Nå, men altså det ser skønt ud, det var bare det jeg ville sige :)
Går det godt med venindens hænder?
Knus Henriette ;))
Kære Henriette
SvarSletJamen så må du flytte:)
Jeg er sikker på, at du laver noget, når du har kræfterne.
Jeg kunne godt forstille mig, at du kunne lave den slags mad, men jeg forstår også, at det er drønirriterende, hvis man bare skal høre brok!
Min veninde ligger hjemme ved sig selv på sofaen, hun har vist fået influenza, og hun er bange for at smitte mig, men jeg tror nu, at jeg har samlet den op et eller andet sted, så det kan faktisk være ligemeget, hun ville have godt af noget suppe:)
Jeg tror hendes fingre er helet, så hun er nok i gang med strikketøjet.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletIh, hvor det altså ærgrer mig, at jeg er gået glip af din dagens ret, da jeg har stået med noget der ligner. Min suppe står på terrassen, men kommer i fryseren inden jeg dapper i seng. Din suppe med purerede grønsager lyder rigtig dejlig, dog må jeg undvære fløden og osten i brødet. Næh, jeg er ikke på skrump,men en kostomlægning,da jeg har fået konstateret for højt kolesteroltal, hvilket jeg aldrig har haft. Blev overrasket, da lægen ringede og fortalte det. Og så er det, at jeg ikke forstår, hvor mit kolesteroltal ikke er blevet undersøgt inden alle de dumme hjerteundersøgelser.
Siden jeg flyttede til byen er her blevet hygget for meget med kager, ostemadder og is, det er slut, basta, og så ryger de fem kilo nok af.
Knus
Manna
Kære Manna
SvarSletJa du står også pludselig der med noget du kunne have fået at vide før, hvis de havde undersøgt det, - sådan var det også med mit blodtryk, det blev meget sjældent målt, og pludselig ringede alle alarmer!
Fløden kunne godt undværes i suppen, og lidt ristede Ciabattaskiver med tomatpesto, havde nu heller ikke været så ringe.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletWow, lækker suppe. Det er aldrig faldet mig ind at bruge grøntsagerne efter de har 'aftjent deres værnepligt'. Sikke en god idé at blende dem til suppe :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet undrer mig, at du ikke bruger dem, smagen er der jo, og det mætter, hvad gør du så, - smider dem ud?
Knus
Vibeke
Kære Vibeke,
SvarSletDet ser virkeligt lækkert ud - den slags mad ville jeg gerne have tid til at lave; men når man er hjemme kl. 19-20, så er det ikke den slags man gider at gå igang med desværre.
Men måske inspirationen kommer over mig i weekenden ;-)
Knus
Nille
Uh hold op vibeke, hvor du frister. jeg må bare snart lave suppe helt fra bunden af.
SvarSletKære Nille
SvarSletJa det må være et weekendprojekt, de andre dage, tror jeg ikke, at man gider stå med det, når man har den arbejdstid, som du har.
Men det er skønt at lave, og der er også noget til fryseren.
Knus
Vibeke
Kære Karin.
SvarSletJa med det vejr, så syntes jeg, at det var det helt rigtige at lave, og så elsker jeg, at lave supper.
Knus
Vibeke
Det ser vanvittigt lækkert ud, Vibeke! Jeg kan straks mærke, at det er alt for længe siden, jeg har lavet noget lignende - men november kalder jo på en god suppe.
SvarSletHa' en dejlig dag, klem :)
Kære Madame
SvarSletJa det er den helt rigtige tid at lave suppe, og det er så hyggeligt, når gryden står der og simrer!
Knus
Vibeke
Hej igen.
SvarSletJa, jeg må med skam erkende at jeg plejer at smide dem ud. Men det vil jeg ikke gøre fremover :-)
Knus
Kære Malou
SvarSletDet ville jeg også gøre, hvis de havde ligget og kogt i suppen i mange timer, men jeg kommer dem altid i ca. 45 min. til 1 time før suppen er færdig.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke, lige en stor tak til dig.
SvarSletVi fik her til aften kylling med masser af hvidløg (plus lime og cherrytomater) efter din opskrift. Ud over at det selvfølgelig smagte ganske vidunderligt, så bredte der sig den mest fantastiske duft over hele etablissementet den sidste times tid den stod i ovnen.
Igen tak og en rigtig god aften til dig.
Kære Annette
SvarSletJa du kan bilde mig ind, at det duftede, jeg elsker den duft.
Dejligt at det smagte!
Knus
Vibeke