30. november 2009
Kød og grønt tærte
Tærtedejen
150 g. hvedemel
50 g. Grahamsmel
100 gr. smør
1 æg
½ tsk. Salt
Jeg kom det hele i foodprocessoren, og kørte hurtigt til dejen var samlet:
Hvilede 1 times tid i køleskabet
Blev rullet ud og anbragt i en tærteform
Tænd ovnen på 180 g
Tærtefyld
1 schnitzel i tynde strimler ristes i olie, derefter tilsættes
1 løg grovhakket
1 fed hvidløg hakket
2 røde pebre
2 porrer i i 1 cm. stykker
100 gr. frisk spinat
Tilsæt
2 dl. fløde og kog igennem, krydr med
salt
peber
paprika
oregano
Sluk for blusset, og tilsæt
2 sammenpisket æg og rør æggene godt ind i det øvrige fyld:
Hæld et hele op i den beklædte tærteform, drys
et par håndfulde reven ost over læg skiver af
1 stor tomat over samt
5-6 skiver bacon,
drys til sidst med oregano
Sæt tærtefadet i ovnen i ca. 30 -35 min.
Jeg bruger et tærtefad i metal med slip let, det går måske lidt hurtigere, end med et traditionel tærtefad, bunden skal jo også gerne være bagt, men for at være sikker, kan man selvfølgelig forbage bunden, og så måske skrue lidt ned for ovnen når fyldet kommer i, så tærtedejen ikke bliver for mørk.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Nøj! Det ser bare godt ud! Godt jeg allerede har planlagt, at jeg skal have tærte på onsdag - ellers ville jeg straks beslutte det nu! :-D
SvarSletKære piskeris
SvarSletJa jeg fik da bare lyst til en tærte, og da jeg i forvejen er ved at rydde op i frysere og køleskab, så passede det meget godt.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletTærte er bare altid godt. Rigtig tøsemad!
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det er en løsning, når man ikke rigtig ved, hvad men har lyst til.
Knus
Vibeke