Jeg har været i mine gemmer, og fundet en pokkers masse opskrifter på juleknas, julebag osv. som jeg syntes, at jeg vil give videre, da jeg i sin tid prøvede opskrifterne, fotograferede jeg ikke ret meget, så derfor er der ikke ret mange billeder, men jeg tror, at alle alligevel kan forstå dem.
Her er foreløbig de første 3 opskrifter, der vil ofte ”drysse” nye ind på bloggen!
Og efterhånden som jeg får nogle af dem lavet, så vil der også komme billeder!
Cornflakes toppe
1 pl. orangechokolade
Cornflakes
Smelt orangechokoladen i et vandbad, eller over svagt blus. Kom derefter cornflakes i, rør meget forsigtigt sammen. Tag massen op med en teske, sæt de små toppe på bagepapir, og stil til afkøling i køleskab.
Nougatkonfekt:
( 35 - 40 stk.)
200 gr. blød nougat
100 gr. mørk chokolade
100 gr. hasselnøddekerner
Nougat og chokolade skæres i mindre
stykker og smeltes i vandbad. Nødder
hakkes fint og tilsættes.
Fyldes i små aluforme eller papirsforme og stivner
et koldt sted i op til 1-2 timer.
Brændte figner med marcipan
1 ds. brændte figner, 450 g
100 g ren rå marcipan
lidt portvin eller cognac
ca. 100 g mørk chokolade til overtræk
pynt:
guldstøv
Tag fignerne op af lagen, tør dem evt. lidt af, og læg dem på bagepapir på en plade. Tør dem i ovnen ved 50-100 gr. ca. 45 minutter. Vend dem gerne en gang. De skal være så tørre, at man kan røre ved dem. Lad dem blive kolde. Rør marcipanen blød med lidt spiritus. Skær et snit i bunden af hver figen, og fyld marcipan i hullet. Form fignen lidt rund. Dyp dem i smeltet chokolade, og drys med lidt guldstøv. Lad dem tørre helt. Kan opbevares i dåse eller koldt i et par dage.
Cornflakestoppene lyder noget mere lækre end dem vi lavede i skolekøkkenet. De var med smeltet palmin og cacao.
SvarSletJeg laver sjældent konfekt, men gemmer og gemmer opskrifter på juleknas.
Kære Manna
SvarSletJeg kunne med garanti ikke spise de toppe fra din skolekøkkentid!
Jeg fandt enormt mange opskrifter frem, og syntes de skulle på blggen, sådan lidt ad gangen!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletEfter at ha' læst indlægget gik jeg direkte ud i køkkenet og lavede en version af Nougatkonfekten. Jeg lavede mine med mørk nougat og en lille sjat rom. Jeg lavede dog kun en halv portion, vil hellere lave mange forskellige slags i år. Nu står de og stivner mens jeg tripper utålmodigt rundt :-)
Hvis du har flere opskrifter på juleguf, må du endelig hoste op med dem. Jeg elsker at prøve noget nyt. Der hvor jeg kommer fra lavede vi kun konfekt af marcipan overtrukket med chokolade. Det var lidt kedeligt i længden.
Fignerne ser godt nok også gode ud :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletJa der vil komme flere, for jeg har en del.
Det lyder dejligt, at du for i køkkenet, det er med til, at få julehøret i vejret!
Knus
Vibeke
Uh det nougatkonfekt lyder som noget jeg lavede en del af for år tilbage... Tror da lige jeg skal have lavet nogle af dem i den kommende weekend ;-)
SvarSletKære Britta
SvarSletDet er sikkert ikke nogen dårlig ide!
Knus
Vibeke