27. februar 2010

LammeT-bone med rösti og blandet salat!


Min bror sendte mig denne opskrift og billeder fra deres lørdagsmiddag!
Og det ser bare rigtig lækkert ud.
Rösti
6 mellem store kartofler rives på et rivejern, krydres med salt og peber og kommes derefter på panden, presses i form, i varm smør (mellem varme) og vendes når kanten bliver lysebrun, skæres i kvarter inden serveringen.
Lamme T-bone
Lamme T-bone steges ca. 8 minutter på hver side- man skal huske at trykke kødet ned mod panden da T-bone benet er tykkere en kødet når det varmes op.
Krydres med salt, peber og cayenne peber.
Dertil blandet salat med en købedressing som indeholder Mango, Balsamico, græskar olie, ekstra Jomfru Oliven olie og citron, min bror fandt den i Vejle i butikken von Fass.
I salaten indgik forskellige salater og hjemmedyrkede spirer, som min bror skriver, det er faktisk med til at sætte prikken over i´et i salaten
Derudover fik de også Tzatziki
skær 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, (eller riv agurken på et rivejern, presses fri for væske) og blandes med græsk yoghurt, salt, friskværnet peber, lidt limesaft og hvidløg.

Billeder og opskrift er fra min bror og svigerinde!

7 kommentarer:

  1. Uhm, hvor lyder det dog lækkert, Vibeke! Jeg har helt glemt at rösti eksisterer - det må jeg lave igen.
    Varme klem til dig!

    SvarSlet
  2. Kære Madame
    Min bror og svigerinde syntes at alm. kartofler er for kedelige på denne årstid, så de laver som regel et eller andet med dem.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Det ser rigtig laekkert ud.Det er mange aar siden at jeg proevede med hjemmedyrkede spirer, det skal maaske proeves igen, er kun blevet til lidt karse en gang imellem.

    SvarSlet
  4. Oh, hvor lækkert, Vibeke.
    vom Fass er åbenbart en kæde. Jeg troede, det var sådan en ganske særlig forretning i Århus. ;-)
    Vibeke, hvor mange minutter er det nu, du giver en hakkebøf eller frikadelle, som du har brunet på panden, og så laver færdig i ovnen??
    Det vil jeg prøve, men jeg fik ikke noteret det, sidst du skrev om det.

    SvarSlet
  5. PS Vibeke!
    Jeg læste om din grønkålssuppe og blev helt inspireret. Jeg har været på jagt efter grønkål længe, men den findes ikke. Det har været for koldt.
    Og hvorfor har jeg slet ikke tænkt på frossen grønkål?? Selvfølgelig skal jeg i frysedisken ;-) Tak for tippet!

    SvarSlet
  6. Kære Lene
    Ja min bror og svigerinde dyrker de spirer, og da de stort set spiser salat hver dag, bliver der sikkert dyrket en del.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Betty
    ca. 10 min. får det i ovnen.
    Ja grønkål er let at finde i fryseren i supermarkedet.
    Jeg kender ikke den kæde, men det lyder som om de har en del delikatesser, for jeg har da læst om dem.
    Og så fandt jeg lige ud af, at de har en netbutik.
    http://www.vomfass.dk/
    Knus
    vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!