23. november 2009

Andebryst med ristede champignon, stegt mango og ostegratinerede kartofler


Pr. pers.
1 andebryst (2 stk. andebryst rækker til 3 pers.)
100 gr. champignon renses og halveres
salt, peber, paprika og citronsaft
¼ mango skæres i skiver
salt; peber, oregano
pæreeddike
kogte kartofler i kvarter
lidt olie
1 tsk. Provence krydderier
salt og peber
Krydderier og olie blandes med kartoflerne i lægges i et ovnfast fad.
75 g reven ost (mozzarella eller emmentaler)
Drys med reven ost og bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 15 min. til osten er let sprød.

Rids andebryst, krydr med salt og friskkværnet peber, og læg det på en kold pande, med skindsiden nedad, tænd for blusset, og lad brystet stege stille og roligt i 10 -15 min. vend derefter brystet og lad det stege ca. 10 min.
Lad det trække 10 min. på en tallerken.
Hæld næsten alt fedtet fra panden, og rist mangoskiverne, krydr med salt, peber oregano og en anelse pæreeddike.

Rist champignon, krydr og tilsæt saften fra ½ citron.

Skær andebryst i skiver og arranger på tallerkenen, sammen med det øvrige.

Jeg hældte 1 cl pæresirup på tallerkenen foran andebrystet, og det var absolut ikke nogen dårlig ide, tværtimod!
Velbekomme!

16 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder rigtig lækkert:)
    Jeg tror også snart vi skal have lidt and, vi har ikke fejret Mortens Aften, så det må være tid...

    SvarSlet
  2. Det lyder rigtig lækkert! :-)

    Pæreeddike kender jeg ikke - er det købt eller hjemmelavet? Hvor meget adskiller den sig fra æbleeddiken?

    SvarSlet
  3. Kære MissMuffin
    Det var da bare lækkert, så jeg syntes det er en god ide at serve andebryst.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Piskeris
    Det var lækkert!
    Der er ikke så meget forskel, men det var det jeg havde, og det passede fint til mangoen.
    Jeg har købt den!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Vibeke, jeg har lagt mærke til, du bruger pæresirup og nogen gange blommesirup eller eddike. Hvor får du den slags lækkerier?
    Dit andebryst ser meget fristende ud

    SvarSlet
  6. Deet lyder meget lækkert !

    SvarSlet
  7. Kære Betty
    Jeg køber dem hos Meyers madhus
    http://www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kolonialvarer.html
    Ja andebrystet var slet ikke tosset:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Miri
    Ja det var lækkert, og dejlig nemt at lave.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Klart en af mine favorit spiser, jeg må prøve din opskrift en dag, jeg har aldrig prøvet med mango til, men jeg kunne forestille mig at det var rigtig dejligt.

    Kan du have en god dag.
    Knus

    SvarSlet
  10. Kære Pernille
    Ja det smagte dejligt, jeg havde en mango og fik ideen, for jeg følte at det måtte være godt, og det var det.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Det lyder lækkert, Vibeke! En ny og spændende måde at servere andebryst på - lige noget til mine to gæster på lørdag ;)
    Klem og ha' en dejlig dag!

    SvarSlet
  12. Kære Vibeke
    Orv, hvor lyder det lækkert - og ser meget indbydende ud.
    Pæreeddike kender jeg, men har aldrig købt det, da jeg ved, at det er minimalt, jeg vil bruge det.
    Hvorfor kan man ikke købe det og lign. i miniflasker, undrer mig, da vi trods alt er mange singler.


    En god aften til dig
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  13. Kære Vibeke

    Det lyder spændende - god idé med mangoen. Det er altid dejligt med noget sødt til and.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  14. Kære Madame!
    Ja det var lidt nyt, og det var en god ide, det passede perfekt til andebryst.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  15. Kære Manna
    Der er kun 250 ml. i de flasker jeg har, ok, - de er lidt dyre, men det er drøjt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  16. Kære Hanne
    Ja nu lå den mango jo der, og bruges skal de jo, ideen var bare rigtig god til andebryst, det klær hinanden:
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!