1. maj 2009

Bagt laks på gulerødder og pastinak m.m

En skøn ret hvor grøntsagerne er møre, men rødderne har bid
Laksen bliver saftig og saucen som danner sig i fadet er eminent.
Pr. person
1 stk. laks uden skind
dryppes med olie, citron eller limesaft
krydres med salt og peber og hakket basilikum.

3 -4 tynde gulerødder
1 pastinak skåret i store bjælker
1 rødløg i både
Tomater (jeg havde to store tomater der blev skåret i både, og en håndfuld sherry tomater der blev halveret)
½ dl hvidvin
olie
lidt blommebalsamico
frisk timian
1 kvist rosmarin
Salt
peber
Det hele skal blandes ned i et ovnfast fad, dækkes med folie og stilles i ovnen på 180 gr. i 30 min.

Tag så folien af og giv det yderligere 30 min. ved 200 gr.
Læg laksen oven på grøntsagerne og bag ca. 10 min.
Server med flute eller Ciabatta brød.

At der er to slags tomater, er fordi jeg ville have dem brugt, da det var nogle der var tilbage fra min sidste levering, som stadig var flotte, men jeg fik ny forsyning i dag.

10 kommentarer:

  1. Lækkert ser det ud ;) God week-end. Knus

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke
    Det er bare skøn mad. Lige sådan noget, som man får lyst til på den tid af året.
    Jeg så en gang en kok fra Skagen, som sagde, at peber ikke hørte hjemme på fisk... jeg har undret mig over det. Jeg bruger som regel peber, men jeg har tænkt over, hvorfor mon hun mente det... Har du mon et bud?
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  3. Kære Anette
    Det var bare lækkert, også god weekend til dig
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Jeg er ligeglad med hvad de mener, jeg syntes, at friskkværnet peber passer fint, men det er jo en smagssag, og jeg aner ikke hvorfor at det skulle være forkert.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  5. Det ser bestemt også skønt ud - lige noget for mig med alle de grøntsager, nu jeg har bandlyst pasta og den slags!

    Jeg elsker pastinakker simpelthen!

    SvarSlet
  6. Kære Nille
    Det var fantastisk, den sauce der danner sig, smagte vildt godt, og laksen var så saftig, at det er længe siden jeg har fået noget fisk med den saftighed, og det til trods for, at jeg havde fjernet skindet, da jeg ikke ville have det på mine grøntsager.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  7. Nu løber mundvandet, elsker fisk. I morgen er jeg inviteret på laks, en herlig spise. Gemmer opskriften til senere brug. Mit køkken er lukket midlertidig.
    knus Mannna

    SvarSlet
  8. Kære Manna
    Hvad pokker er der med dit køkken?
    Dejligt, at du er blevet inviteret på laks, jeg havde købt en side, og gav min datter et stykke med hjem til forret, min datter elsker fisk, plus to gode bøffer, min svigersøn er vild med bøffer, og de ville grille, jeg fik en sms, fra min svigersøn, at laksen havde været så saftig og lækker, at den vandt over bøffen!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke

    Mums, det ser godt ud. Jeg har fået pastinakker i min kasse i dag, så måske skulle jeg se om jeg kan finde noget laks et sted.

    Var den der blommebalsamico dyr?

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  10. Kære Malou
    Balamisk Blommeeddike koster 80 kr. jeg ved ikke om du syntes det er dyrt, for den er meget drøj, det er jo kun 1 tsk. der er tale op men en hvilken som helst frugteddike kan vel bruges, det er for at få lidt sødme og en snert skarphed frem, din gastrik må også kunne bruges.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!