27. november 2009

Kylling med bagt kartoffel og salat.

I dag skulle en frisk kylling tilberedes, og det jeg havde lyst til, var bare helt enkelt, simpelthen en ½ kylling med salat, en olie eddike dressing, og bagt kartoffel med kryddersmør

Rygbenet blev skåret ud af kyllingen og kyllingen blev lagt på en rist i en lille bradepande, den blev selvfølgelig krydret på både for og bagside med salt, peber og paprika samt lidt citronsaft og kom i ovnen på 180 gr. i 1½ time, sammen med et par store kartofler der lige fik en slids på den ene side.
Salaten bestod af hjertesalat, tomater, agurker, rød peber og rødløg.
Dressing blev rystes sammen af olie lidt sennep, hvidvinseddike, salt, peber, og et dryp honning.
Kryddersmør blev samlet af smør, citronsaft, knust hvidløg, salt, peber og paprika.
Kyllingen blev delt ved brystbenet, og det hele blev arrangeret.

Sådan, - en lækker ukompliceret middag var klar.

2 kommentarer:

  1. Uhm det ser lækkert ud. Tit kan det ukomplicerede være lige så lækkert. Har smagt sådan en dejlig vinagrette dressing med appelsin. Har prøvet men det lykkedes ikke rigtig. Du lyder jo ret skrap til at kokkerere. Nogen ideer? Ha en dejlig weekend...... KNUS

    SvarSlet
  2. Kære Tina
    Du kan prøve denne dressing
    Saften fra 1 sød appelsin ca. 1/2 dl.
    1/4 dl olivenolie
    1/4 dl æble eller pæreeddike
    1 tsk dijon-sennep
    salt
    peber
    krydderurter efter behag
    Hæld olien i appelsinsaften, lidt ad gangen, mens der piskes med piskeris. Tilsæt eddike og sennep, pisk igen, tilsæt krydderier og krydderurter
    Du kan rive lidt appelsinskal i dressingen, hvis det er en øko appelsin.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!