22. november 2009

Lækre dampede Blåmuslinger



2 pers.

1 kg Blåmuslinger
1-2 fed hvidløg hakket
½ løg i små tern
½ bundt forårsløg i 1 cm. stykker
1 gulerod i tynde skiver
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
3 store flåede tomater, grofthakket
1 dl hvidvin
2 dl. fiskefond
Olivenolie
2 spsk. smør

Skyl og rens muslingerne i kold vand, fjern skæg (trevler). Hvis de er åbne så prøv at banke dem let ned mod bordkanten, hvis de lukker sig sammen er de stadig levende og er ok at spise. Hvis de forbliver åbne, er de døde og skal smides ud, det samme gælder, hvis skallen er i stykker.

Tag en stor gryde og kom olien i. Svits hvidløgene og løg, tilsæt forårsløg og gulerod Tilsæt nu persille og tomaterne, varm igennem, smag til med salt og peber. Kom muslingerne op i gryden.
Rør et par gange rundt i gryden så hvidløg, persille og tomaterne fordeles på muslingerne. Kom nu hvidvin og fond ned i gryden og læg låg. Damp i ca. 8-10 min.
Tag muslingerne op i en skål eller dyb tallerken, med en hulske, de lukkede muslinger skal kasseres!
Kog væsken ind til det halve og kom smørret i for at runde saucen af, og hæld over muslingerne.
Server flute til.

8 kommentarer:

  1. Kære Vibeke, dejligt at du lige skulle vælge at sætte min yndlingsspise på din blog. Jeg har først "opdaget" muslinger efter jeg er flyttet herned og benytter chancen for at få dem så ofte som muligt. I går var vi sjovt nok inviteret til muslinger hos min mands onkel og tante og grovspiste i mange timer.
    Som et ekstra kuriosum kan jeg fortælle dig, at der findes en lille by i provinsen Zeeland ved navn Philippine, byen har 2200 indbyggere og den har intet mindre end 8 muslingerestauranter ☺ ☺
    En rigtig god aften til dig.

    SvarSlet
  2. 8 muslingeresturanter.. Den by må vi besøge og spise muslinger til vi revner, for det smager godt.
    Håber du har haft en god søndag Vibeke, og at du kolder mørket ud, og sindet lyst.
    Knus og tanker sendes til Als.

    SvarSlet
  3. Kære Annette
    Det var da herligt at høre, ja nu er det muslingetid, men hvad gør de restauranter uden for muslingesæsonen?
    8 restauranter er mange til så få mennesker!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Mette
    Ja du blev da vist lide så forbavset som jeg gjorde over alle de restauranter.
    Jeg har bestemt, at jeg vil have sådan en lysterapilampe, for det med mørket er altså ved at blive for meget, men jeg har haft en dejlig rolig søndag, hvor jeg har rendt rundt i morgenkåbe hele dagen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Jatakk, jeg kjenner duften...

    Jeg elsker blåskjell (som det heter i Norge). Spiser det ikke så ofte i Norge, men er en av mine ynglingslunsjer når jeg er i Spania.

    Ønsker deg en fin uke!

    SvarSlet
  6. Kære Randi
    Det er også en dejlig spise, og lidt sjovt, - jeg lærte at spise blåmuslinger, da jeg boede i Spanien!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Ang. muslingesæson, man siger her at der kun er sæson når der er "r" i månedens navn, gælder det samme for Danmark? Men ikke desto mindre så er det meget få gange, hvor vi ikke har kunnet få muslinger, uanset hvilken måned vi var i. Jeg må indrømme, at jeg ikke ved hvad muslingerestauranterne i Phillipine lever af uden for sæsonen, men mon ikke de har andet på menuen ☺ Jeg har kun været på en af dem og da fik vi ikke muslinger ☺
    En rigtig god dag til dig.

    SvarSlet
  8. Kære Annette
    Ja det er det samme her med R i måneden, men der er nogen der dyrker muslinger på liner og oven i købet økologisk, så man kan faktisk få dem hele året, det er jeg ikke så vild med, men de smager godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!