19. november 2009

Oksebov i spændende selskab!

Jeg har været uden computer i to dage, og det er bare ikke sjovt, der var noget med strømforsyningen, men nu virker det hele heldigvis igen.
Jeg lavede denne ret i forgårs!

1 ”skive” oksebov 700 -800 gr.
3 rødløg i kvarter
1 aubergine i store stykker
150 gr. champignon eller anden svamp, (jeg brugte et par kæmpestore portobellosvampe, som jeg skar i stykker, og de egnede sig fantastik godt til langtidssteging)
1 glas grillede røde pebre i olie.
5 fed hvidløg
Blommetomater
Alle grøntsager lægges i bunden af et ildfast fad med låg, der skal ikke olie i fadet, andet som det, der hænger ved de røde pebre krydr med salt peber chili og paprika.

Øverst lægges kødet, fjern først alt fedt i kanterne, krydr med salt og peber, og hæld 2 cl. balsamico over kødet.
Læg låg på og sæt det hele i ovnen på 180 gr. i ca. 1½ -2 timer
Små kartofler vaskes og halveres og dryppes med olie, krydres med salt, peber og oregano og lægges på et fad som skal i ovnen de sidste 30 min.
Det smager vidunderligt, en ret med ”bid”, uden at være stærk!

Arranger og server med de små ristede kartofler.

4 kommentarer:

  1. Kære Vibeke

    Tak for inspirationen - jeg har et stykke oksebov i fryseren, din ret er en god måde at tilberede på.

    Knus Hanne

    SvarSlet
  2. Kære Hanne
    Ja og det blev bare rigtig godt, det smagte fantastisk.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Årh, hvor ser det godt ud! Jeg har undervurderet oksebov i mange år, men nu er jeg begyndt at få øjnene op for det :-)

    SvarSlet
  4. Kære Piskeris
    Det er et dejligt smagfuldt stykke kød, som kan tåle, at blive eksperimenteret med, og så passer det sig selv, for det kræver noget tid i ovnen, eller i en gryde, hvor det kunne stå og simre.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!