Dette er en lækker spansk fiskeret, Billedet er ikke særlig godt, men det giver dog en ide om udseendet Opskriften er beregnet til 2 pers.
2 spsk. olivenolie
½ dl. finthakket løg
½ spsk. finthakket hvidløg
25 gr. smuttede, malede mandler
1/2 dl. brødkrummer
2 dl. hakkede dåse tomater
3 spsk. citronsaft
1 tsk salt
350 gr. Kulmule eller torskefileter
75 gr. ristede mandelsnitter
2 spsk. finthakket persille
Varm olien op i en dyb pande, tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege i 5 min. til løgene er bløde.
Tilsæt de malede mandler og brødkrummer, rør det sammen og hæld tomaterne i. Kog igennem det skal være tyktflydende.
Bring 1 1/2 l. vand i kog sammen med 2 spsk. citronsaft og saltet. Læg fiskefileterne i lagen, gerne i en fiskekedel med rist, og kog 4-5 min, ved svag varme.
Flyt fisken over på et fad, (ingen væske). Kog mandelmassen op med resten af citronsaft og 1 dl. fiskelage. Skal stadig være tyktflydende. Hæld saucen over fisken, - drys med de ristede mandler og pynt med persillen.
Server straks med godt brød
Nej hvor lyder det godt, vi spiser meget fisk her i huset og jeg har da aldrig hørt om mandelsauce før, den her skal der handles ind til næste gang jeg skal ud med indkøbsnettet :)
SvarSletKan du have en god dag
Kære Pernille
SvarSletDet er dejlig anderledes, men faktisk ret spansk, de har jo også masser af mandler:)
Smagen er skøn, og ikke så svær at lave!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDen ret ser virkelig interessant ud - noget helt anderledes end den måde jeg normalt tilbereder fisk.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletDen ret var min mand meget glad for!
Knus
Vibeke