17. marts 2009

Tomatsuppe med tortellini

Når jeg laver supper, så fryser jeg altid nogle portioner, til de dage hvor jeg ikke har de kræfter, som jeg gerne ville have, og i dag er sådan en dag!

Jeg måtte over i mit store fryseskab, og se hvad der var, og som du kan se på billedet, så var der tomatsuppe med fløde, - tomatsuppen er lavet på tomater fra sidste år, - tomater fra drivhuset, det er smart at lave, når der er overflod,- det er noget med at der kommer en masse tomater i en gryde, med løg, hvidløg, lidt chili og krydderurter, salt og peber, og så bliver det sat på laveste blus, jeg har gas, og så står den og passer sig selv i et par timer, jeg har en plade, jeg kan stikke ind mellem gryde og blus, så jeg næsten kan halvere varmen.
Når det så er færdigt, bliver det blendet med en stavblender, nogle gange med en god håndfuld krydderurter, andre gange er det en kraft jeg kan bygge videre på, når jeg skal bruge den, det bliver bare den skønneste tomatkraft, hvis jeg vil have klar tomatsuppe, så sier jeg det hele gennem en syltedug/stofble, men som regel kommer det blot igennem en ikke for finmasket si.
Suppen i dag er en af dem der har fået en del krydderurter, og så jeg tilsat fløde

Det så heldigt, at der blev købt vakuumpakkede ostefyldte økologiske Tortellini i Tyskland. Så det klarer jeg vist i fin stil i dag, ellers havde det jo heller ikke været værre end at jeg kunne have taget mig en skive rugbrød.

10 kommentarer:

 1. Hej Vibeke

  Menuen her var nøjagtig magen til din. Tomatsuppen fra i går med fyld af tortellini:)
  Hvad er det for en plade, du har til gaskomfuret. Jeg har også gas - og jeg synes, at det er lidt svært at styre, hvis man ønsker svag, svag varme.
  Knus fra hanne

  SvarSlet
 2. Kære hanne
  Jeg har sendt en mail til dig.
  Knus Vibeke

  SvarSlet
 3. Hvor er det smart, at du tænker frem og har suppe i fryseren til nemme retter. Jeg tror, vi bør anskaffe os en større fryser, så jeg kan gøre lige som dig - også med større kødstykker. Det er så dejligt at have noget lidt enkelt til dage, hvor man ikke har overskud til det helt store ...

  Ha' en dejlig aften :)

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Hvor sjovt, sådan en pakke tortellini har jeg også i skabet :-)
  Det er en dejlig suppe du har lavet. Det er godt at høre at du får noget godt at spise, når du nu ikke har det for godt.
  God bedring.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 5. Tak skal du have Madame, det var i hvert fald godt, at jeg havde noget i fryseren idag, et medicinskift er ikke lige let altid.
  mkh. Vibeke

  SvarSlet
 6. Tak skal du have Malou
  Suppen smagte rigtig godt, og de tortellini var da bare gode, jeg havde ikke prøvet dem før.
  knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Uhm jeg elsker tomatsuppe, så det her er lige mig. Det er en god ide det med at lave mad til flere gange, men det kræver vist at jeg får en større fryser :)
  Knus pernille

  SvarSlet
 8. Kære Pernille
  Jeg har to store skabsfrysere, det er nu også rigelig, men da min mand levede, tog han på arbejde kl. 2 om eftermiddagen, og havde mad med, han kunne varme i firmaets mickroovn, så det var nødvendig med fryseplads for, at maden var varieret nok, og han elskede at få sin varme mad.
  Dengang lavede jeg altid store portioner, og pakkede det, så det var let, at have med at gøre for ham.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. En stor fryser er svær at leve uden - jeg skulle da alt for tit ud at handle...

  Jeg bruger den ikke så meget til færdige retter, men dér har du jo et rent praktisk behov, hvis du ikke altid er lige frisk.

  Medicinskift? Jeg håber det bliver bedre :-)

  SvarSlet
 10. Ja Ellen uden fryser, så var jeg sørme på den, jeg bor ude i en lille landsby, og her er ikke en eneste butik, men det lærer man at leve med, Hjemmeis kommer da forbi hveranden lørdag :)
  Jeg er midt i et skift, jeg kan se, at den nye medicin virker på gigten, jeg er ikke så hævet, men jeg kan også mærke, at bivirkningerne er på vej, med kvalme og den slags, men nu vil jeg lige se, hvad der sker.
  Mkh. Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!