7. marts 2009

Sværdfisk med bagte grøntsager

I dag blev det en pragtfuld middag med sværdfisk og bagte grøntsager!

Grøntsagsfadet!
Broccoli
blomkål
Cherrytomater
bønner
champion
peberfrugter
salt; peber, lidt knust hvidløg
olie

Grøntsager skæres ud, på nær tomater, - lægges ned i et fad med lidt olie, krydres med lidt knust hvidløg salt, peber og en rigtig god balsamico, eller Gastrik(Jeg brugte 1 spsk.) og det vendes lidt rundt så alt er blandet.
Bages i ovnen i ca. 25 min. ved 170gr.
Så er det fisken

pr. person
200 gram sværdfisk
1 tomat
1 løg
1 fed hvidløg
lidt citronsaft
basilikum
1 glas hvidvin
salt og peber
olivenolie

Skær tomater i smalle både. Skær løget i supertynde ringe og hvidløg fint, og rens basilikummen.
Steg det finthakket hvidløg i lidt olivenolie.
Fisken, som er krydret med salt og peber, og lidt citronsaft, brunes let gylden på begge sider.
Tilsæt nu hvidvin

Flyt fisken over i et ovnfast fad, og hæld vinen fra stegepanden ved
Oven på fisken lægges tomat, løg og basilikum.
Fisken steger i ovnen i ca. 20 minutter ved 170 gr.
Server med grøntsags fad og et par hvide kartofler eller flute.

11 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Umm, det ser godt ud. Jeg glæder mig til der dukker sværdfisk op i min kasse. I næste uge er det havkatfilet, så det er jeg rigtig spændt på.
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  2. Det ser utroligt lækkert ud, Vibeke! Du serverer altid maden så smukt og med fine farver. Bagte grøntager er også noget, vi nyder tit.

    Vi fik tærte til aften, og jeg var så heldig at have egen kok ;o)

    Ha' en rigtig dejlig aften!

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Det ser helt vildt lækkert ud.
    Den tilberedningsmåde skal jeg snart prøve af med noget fisk!
    Kh Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Malou, så har du noget at glæde dig til, Havkatfilet er bare lækker.
    Det jeg lavede idag, var bare godt, rigtig godt, og ideen med at blande disse grøntsager var helt perfekt.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  5. Tak Madame, jeg kan godt lide, at det ser ordentlig ud, for det halve af oplevelsen er synet.
    kærligst
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Å, det så lekkert ut!
    Kanskje fisk til uken?

    SvarSlet
  7. Ps. Madame, dejligt med egen kok, der er nogen der kan!

    SvarSlet
  8. Ja Hanne det skulle du prøve, det er fantastisk.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  9. Petunia Velkommen til! Ja det er min ugens fisk.
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet
  10. Det ser fantastisk ud, Vibeke. Det skal jeg OGSÅ prøve :o)

    SvarSlet
  11. Fru Lipka, det syntes jeg også at du skal prøve, det smagte vidunderligt.
    Varm hilsen
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!