12. marts 2009

Marineret oksesteak, med fyldte champignon m.m.

Der var oprydning i både kød lageret, og i grøntsagerne, da mine nye varer kommer i morgen!
Jeg fandt en oksesteak, der skal bruges, det var ikke lige det jeg ville have haft, jeg ville have haft noget med kalkun, men det kunne jeg ikke finde, nå ja, - så må man jo nøjes.:)
Steaken skulle bruges, men så skulle den marineres,(noget nyt skulle der ske) og det blev den.
Marinade
olivenolie, 3 spsk
en god balsamico, 1½ spsk.
1 tsk. tørret citrongræs,
1 hakket hvidløgsfed,
lidt småtskåret chili, ½ tsk.
saft af en halv lime
Salt og peber
Det hele kom i en skål og steaken blev vendt og drejet nogle gange i blandingen, dækket til med film, der stod den 2 timer på køkkenbordet, den kunne sagtens have stået meget længere men så skal den i køleskabet.
2 kæmpe champignon blev renset, stilken brækkes af, og blev fyldt med kryddersmør, hvor der blev hakket noget skinke i.
Kryddersmør
Ca. 25 gr. blødt smør
lidt limesaft
Knust hvidløg efter smag
salt peber paprika,
Det hele blev rørt sammen
En lille papirtynd skive Serrano skinke blev skåret meget småt, og rørt i smørret,
og smørret blev fyldt i champignonerne og sat i køleskabet:
Friske Bønner blev let kogt, og sat til side. Hvis man bruger frosne bønner, så skal de bare tø
1 Løg blev skåret i tynde skiver et par kogte kartofler led samme skæbne
En gren med sherrytomater, blev gjort klar
hvis du forbereder dette tidligere på dagen, så skal ovenstående i køleskabet!

Så skal retten laves og samles
Ovnen blev tændt på 200 gr.
Champignon sættes på et fad der kan gå i ovnen, der skal også være plads til sherrytomater som dryppes med lidt olie og stilles i ovnen
Steaken skrabes fri for citrongræs og chili, (det branker let) og steges på en pande med olie et lille minut, på hver side, og sættes i ovnen på et lille fad, løg steges på panden, der skal måske lidt mere olie til, kartofler og bønner tilsættes, og steger mellem 3- 5 min. krydr, med salt og peber.

Tag steaken ud af ovnen, og lad den stå og trække, du arrangerer tomater og champignon i den ene side af tallerkenen, kartoffelblandingen på den anden side, tag steaken op på et skærebræt og skær det i skiver på skrå, indtil midten, læg det halve/hele stykke midt på tallerkenen og arranger skiverne op ad dette stykke.
Det smør, som er kommet ud på fadet fra champignon hælder du rundt om kødet.


Bon appetit!

10 kommentarer:

  1. Wow, det ser skønt ud Vibeke.
    Det var da godt nok noget af en luksusmiddag og så på en helt almindelig torsdag :-)
    Jeg skal på jagt efter en god bøf i morgen, der er I-bone i Føtex til 60 kr pr 1/2kg. Så hvis de ser fornuftige ud, slår jeg til. Så må havkatten komme på frost.
    Hvad får du af fisk i morgen?
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  2. Jeg tager hatten af for din evne til at få lavet lækker mad, selv på en grå hverdag

    SvarSlet
  3. Kære Malou
    Jeg var nødt til at tage den bøf, den havde ligget i køleskabet i tre dage, og var blevet skubbet lidt bagud, så jeg havde ingen valg, men hvor blev den god, og den havde overhovedet ikke taget skade, det burde den heller ikke, men det kommer jo også an på den behandling, den har fået, inden jeg købte den.
    Det er sørme længe siden, at jeg har set en T-bone,jeg syntes det lyder billigt!
    Jeg får havtaskefilet, for jeg får en anden type kasse i morgen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Lene, det er på de grå dage, man skal hygge sig med madlavning, jeg syntes, at jeg bliver i bedre humør, når jeg har stået og eksperimenteret i køkkenet!
    Kærligst
    Lene

    SvarSlet
  5. Det ser bare utroligt lækkert ud, Vibeke! Tak for dejlig inspiration - det skal vi bestemt prøve at lave ;-)

    SvarSlet
  6. Kære Madame, jeg tænkte på de travle, da jeg lavede denne ret, fordi den kan forberedes inden man tar på arbejde, og laves i løbet at 15 min. når man kommer hjem.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Det ser rigtig lækkert ud - måske jeg skulle finde et par kartofler på vejen hjem... for bønnerne ligger allerede og venter på at skulle bruges i aften - sammen med en kalkunescalope faktisk ;-)

    Til gengæld er jeg ikke god til at forberede noget inden jeg tager afsted om morgenen - og ofte er jeg jo væk i 11-12 timer - så det kan godt klaske lidt sammen på den tid! Men det er rart at gøre når man kommer hjem - for der er tiden og energien ikke til det helt store!

    SvarSlet
  8. Kære Nille, ja der er også grænser for hvor længe tingene skal ligge,
    men det er jo det med opskrifter, de er bare ideer, og forhåbentlig til inspiration.
    Nu lige denne menu, stod jeg og "komponerede" da jeg så hvad jeg havde at gøre med af varer.
    Kærligst
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Det ligner jo en drøm den middag, den er helt klart inspiration til weekenden, der skal lige kigges efter kød hos slagteren så skal retten prøves :)
    god weekend

    SvarSlet
  10. Også god weekend tl dig Pernille!
    det smagte rigtig godt, og det med champignon er bare super.
    Knus fra
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!