28. marts 2009

Bornholmerhane i stegeso

1 bornholmer hane
½ citron i fire både
1 håndfuld persille
salt peber
Hanen renses efter;
salt og peber kommes i hanen sammen med persille og citron både
1 courgette i cm. tykke skiver
3 rødløg i både
2 tomater i både
4 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk. blommebalsamico
timian
salt peber
Alle grøntsagerne ristes på panden i olivenolie, krydres med salt, peber og blommebalsamico samt timian.
Grøntsagerne hældes over i en stegeso og hanen gnides udvendig med olivenolie, og krydres med salt og peber , lægges ovenpå grøntsagerne, og der presses saften af en ¼ citron over dyret, læg låg på, og fadet i ovnen på 150 grader i ca. 1½ timer
Jeg lavede en lille skål med skiftevis tynde tomatskiver, tynde skiver kartofler og tynde skiver rødløg, og lagene blev krydret med salt peber og tørret oregano, der blev hældt lidt god olivenolie i gratinskålen dette blev sat ind i ovnen, da kyllingen havde stået i ovnen 3 kvarter, og et kvarter før, at det hele er færdig, bliver der lagt en tynd skive mozzarella ost ind på gratinen. Det ville også smage dejligt med en bagt kartoffel i stedet for gratinen.
Derudover blev der lavet en salat, at romersalat, halverede sherrytomater og løg,, og ristede pinjekerner, - dressingen er bare olie og lidt pæreeddike, samt salt og peber.
Eftersnak!
I stedet for persille og citron i hanen, kan man fylde hanen med den blanding som den ligger på i stegesoen, det vil gøre, at man får mere glæde af grøntsagerne, da de så ikke ligger og koger så meget ud.

4 kommentarer:

 1. Hvor ser den dejlig ud din hane. Det var da en rigtig god ide det du havde lavet med tomater, rødløg og kartofter. Jeg fik også lavet min kylling, Vibeke, og den var også rigtig lækker, men jeg syntes stadig det er utroligt kedeligt at spise alene, men det er nok bare noget jeg skal vænne mig til, det er ikke mere end en måned siden at Cecilie "flyttede" sådan helt. Ja jeg skriver det sådan fordi hun jo stadig bor i samme hus.
  Kan du have en god aften Vibeke, nu må vi se om du falder omkuld i sofaen igen i aften :)
  Knus herfra

  SvarSlet
 2. Kære Pernille
  Jeg hygger mig, selv om jeg sidder og spiser alene, jeg har det sådan, at det skal lægges pænt op på tallerkenen, og nogen gange kan jeg godt finde på, at tage et enkelt glas vin til. ( jeg skal passe på, på grund af medicin)
  Du skal nok vænne dig til det, men det kan godt være hyggeligt, nogen gange laver jeg en rigtig god kop kaffe "som dessert" med et godt stykke chokolade til, det kan du også tåle, hvis du sørger for, at have en høj kakaoprocent.
  Du må også have en dejlig aften
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke

  Det ser godt nok super lækkert ud.
  Hvad med blommebalsamicoen - er den god?
  Du må have nem mad til nogle dage med sådan en hane. Og det er jo en skøn ting.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 4. Kære Hanne
  Ja blommebalsamicoen er god, og interessant.
  Om jeg har mad til flere dage, ja det har jeg, men jeg laver noget sylte, da kraften der kom i stegesoen er eminent, og så skulle der også gerne være til en gang hønsesalat, og så tror jeg at den er ved at være brugt, ellers bliver der lavet en tærte.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!