8. marts 2009

Oksesteak med dejligt tilbehør!

I dag blev det en oksesteak med champignon flødesauce,ovn ristede kogte kartofler, ristet rød spidskål med soja, kogte gulerødder, bønner, sukkerærter og forårsløg.
Gulerødderne blev sat over i en gryde, da de havde kogt ca. 5 min. kom bønnerne i gryden, og lige før det skulle af komfuret, kom sukkerærter og forårsløg i.
Kartoflerne blev skåret i både og krydret med salt, peber, tørret basilikum, og kom i ovnen der stod på 180 gr.
Steaken blev krydret og ristet 2 min. på hver side, og kom i ovnen,
Champignon blev ristet , krydret med salt og peber samt lidt citronsaft. Fløden ca.1 dl. og en ¼ tsk. Tomatpure, blev tilsat, og kogt op, - og så blev det hele blev hældt over steaken i ovnen,
Spidskålen som var blevet skåret i ikke for små stykker, kom på stegepanden, med lidt olivenolie, krydret med peber og en anelse salt,og da det var ved at falde sammen kom der og 1 spiseskefuld god soja i panden, vend det nogle gange, - sojaen koger hurtigt væk.
Det hele anrettes på en stor tallerken, grøntsagerne, undtaget forårsløg, arrangeres rundt i kanten, husk kartoflerne, - steaken lægges midt på tallerkenen og saucen hældes over og forårsløg lægges hen over steaken.

Selv om det ser ud af meget, tog det ikke en ½ time at lave.
Velbekomme!

2 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Det ser bestemt ud af meget :-)
  Det er så dejligt med mange forskellige slags grøntsager.
  Det er nogle store lækre middagstallerkner du har, hvor har du dem fra?
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Ja det kan godt være at det ser ud af meget, men jeg spiste det hele,og det lå ikke særlig tungt. og som du selv kan se og regne ud, så var det ikke besværligt, fire slags grønstsager endte i samme gryde, alt det andet endte i ovnen, undtaget spidskålen, så det hang godt sammen.
  De store tallerkener, har jeg fra min sidste restaurant. Jeg har så meget af den slags stående over i et rum i laden, så hvis jeg ville, kunne jeg lave et rimelig stort loppemarked.
  jeg er lidt vild med store tallerkener,jeg kan godt lide at se hvad der er der..
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!