Nudler med oksekød
2 pers.
1½ cm tyk skive oksefilet lægges på skærebrættet, og skæres i tynde skiver skiver/strimler, og lægges på en tallerken.
Et fed hvidløg skæres i skiver
2cm. ingefær rives i tynde skiver
Lidt tørret citrongræs
½ rød chili skæres i skiver
og det hele, drysses ud over kødet, der krydres med peber,
1 spsk fiske sauce, og
2 spsk soja hældes over kødet, og det blandes godt, lad det stå og trække 1 times tid.
olie
1 håndfuld, Champignon skæres i skiver,
1 løg skæres i ringe, gerne rødløg.
1 rød eller grøn peber skæres i strimler
saften af en lime
1 - 2 dl. hønsefond eller grøntsagsfond
Kog nudler som der står på pakken, når de er færdige kommes de op i et dørslag.
samtidig steges Kødet i varm olie, - det går hurtigt - og tages op!
Løgene kommes på pande/wok, steges og lægges op til kødet
peberfrugt strimler steges og tages op
Champignon steges og saften fra Limen tilsættes alt kommer tilbage på panden varmes igennem, fonden tilsættes kog op, og tilsæt nudler, varm igennem,og tag straks panden af ilden, krydr med salt og lidt sesamolie, og server evt. med salat!
Kære Vibeke
SvarSletDet ser bare så lækkert ud, jeg er vild med sådan nogle nudelretter. Men grøn peber kan jeg slet ikke tåle desværre. Men resten kunne jeg hurtigt sætte til livs :-)
Nu vil jeg pakke, så jeg er klar til at rejse i morgen.
Mon ikke posten har en lille overraskelse med til dig en af dagene ;-)
Vi blogges ved på mandag
Knus
Malou
OJ-OJ lige en ret for mig, som elsker ingefær og fiske sauce, men du har så mange andre lækre retter, jeg vil prøve, når flytning er overstået.
SvarSletTror jeg har trykket et forkert sted, mener jeg havde meldt mig som fast læser på din blog ? eller er jeg kommet til at slette?. Kan se der ligger et blankt billede.
Kære Malou
SvarSletJeg laver nudelretter, når jeg ikke rigtig ved hvad jeg har lyst til, og nudler eller pasta kan man altid få ned, og så var jeg i forvejen ved at ordne noget oksekød, så det var ret nærlæggende at bruge af det.
Hvad mener du med post osv. er du med Påske-legen?
Vi blogges ved.
Knus VIbeke
Kære Manna
SvarSletJa, jeg brugte faktisk en del ingefær, retten blev en lille smule hot, ikke vildt, for jeg gider ikke, at det er så stærkt, at man "brænder":
Jeg tror du har fumlet rundt med det billede, det gjorde jeg forleden, jeg ville have et nyt billede ind, og så for sjov, satte jeg den vægt Gif ind, og nu kan jeg ikke få den væk igen, ret irriterende.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJa, jeg er med i påskelegen. Men det er desværre ikke dig jeg er blevet tildelt. Men mon ikke der kommer en lille overraskelse til dig alligevel ;-)
Vi 'ses'.
Knus
Malou
Mums- det lyder som det kunne være en af mine selvopfundne opskrifter.
SvarSletKære Karin Grøn, ja det var en jeg fandt på i går, for jeg anede ikke, hvad jeg havde lyst til, så tænkte jeg den ud, skrev den ned, gik ud og lavede den efter opskriften, og det var perfekt, så jeg stod ikke og sjattede med noget, jeg ville prøve af om den holdt, fra tanker til færdig ret, og det gjorde den.
SvarSletMkh. Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg siger bare mums, jeg elsker nudler.
God dag til dig
Det lyder bare utroligt lækkert, Vibeke!
SvarSletHa' en dejlig aften, klem ;-)
Pernille jeg er også glad for nudler, og man kan næsten altid finde på noget, man kan blande med.
SvarSletKnus
Vibeke
Tak lige måde Madame.
SvarSletMkh. Vibeke