3. marts 2009

Pastaret af rester.


1 pers. - Hvis du serverer salat til, så rækker det også til to pers.
1/3 -1/2 pose penne
Kød rest fra oksesteg eller hvad du har, skær i tynde strimler, og hakkes med en god bred kniv, eller rives fra hinanden
1 lille Løg i små tern
1 fed hvidløg i tynde skiver
½ peberfrugt skåret i små tern.
1 ikke for tynd skive bacon i terne
1 reven gulerod
1 stilk blegselleri småtskåret
olie
1 sjat æblecidereddike
1½ tsk. Tomatpure
1 -2 dl. fond.
Lidt hakket basilikun
kog pasta, som der står på pakken, og hæld pastaen op i en si, så det kan dryppe lidt af, mens pastaen koger så steger du nedenstående.
Bacon, Løg, peberfrugt og hvidløg sauteres let i en stor stegepande i olie, tilsæt gulerod og blegselleri samt kød,

Når det hele er sauteret, tilsæt en lille sjat eddike, rør rundt, tilsæt tomatpure og fond, kog det hele godt igennem og krydr, med salt, peber en lille anelse chili, og lidt paprika, smag til, og hæld pastaen op på panden, vend det godt sammen og varm godt igennem vend basilikum i retten og hæld pastaretten op på en tallerken riv noget parmesan over.
Server med en let salat og glas vin, så bliver restemad til festmiddag,
Velbekomme

7 kommentarer:

  1. Anonym7:41 PM

    Det ser fantastisk lækkert ud. Det ser bestemt ud til at være en festmiddag ;)

    SvarSlet
  2. Kære Anette syntes du det,- og så er det så let at lave.
    Med venlig hilsen
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Hej Vibeke

    Fantastisk, hvad man kan få ud af rester. Ser super lækkert ud!
    Hilsner fra Hanne, en hund efter pastaretter;)

    SvarSlet
  4. Det lyder rigtig lækkert, Vibeke! Her hos os prøver vi også at give rester et nyt liv, så de genopstår på en anden måde end dagen før.

    SvarSlet
  5. Kære Hanne og Madame.
    Resterne skal jo bruges, og man har jo næsten altid noget til overs, når man har haft fat i et større stykke kød, ofte lader man det ligge dækket til i køleskabet, og pludselig er det glemt, og skal smides ud. Jeg har vænnet mig til, at det skal bruges rimelig hurtigt, selv om det kommer i fryseren.
    Med venlig hilsen
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Vibeke
    Det er suveren restemad. Så har du da heller ikke mere af den steg tilbage? Hvad får du af fisk på fredag?
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  7. Kære Malou
    Jeg har en lille kasse i fryseren, hvor jeg samler til en gang biksemad, og der er resten lagt i.
    Jeg spiser meget kød når jeg steger en skive kød, såsom koteletter, beef og sådan noget, men ellers så spiser jeg ikke så meget kød, så en steg varer længe hos mig.
    Jeg skal ikke have varer i denne uge, jeg har jo fisk i fryseren, jeg har lidt laks, sværdfisk, havtaskehale, og noget torskefilet.
    Så jeg havde tænkt mig at jeg skulle have en fisketallerken på fredag, med havtaske, laks og torsk.
    knus fra
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!