5. marts 2009

½ Kylling, med søde kartofler og sunde kål


Jeg delte en hel kylling, og gned den ene halve kylling med olie salt, peber og paprika, og saften af en halv lime.
1 stor sød kartoffel, blev skrællet, skåret i en slags bjælker vendt i olie, drysset med salt, peber og tørret oregano, og jeg lagde dem på en bageplade med bagepapir
Den ½ kylling blev lagt I et ildfast fad, og ind i ovnen på 200 gr. 1 time. Efter ca. det halve af tiden, satte jeg bagepladen ind med sødekartoffel bjælker
Imens blev der sat vand over til kål, med salt
¼ blomkål og ¼ broccoli, blev delt i små buketter, og smidt i det kogende vand i 2 min. de sidste 10 sekunder kom der også en lille håndfuld sukkerærter i vandet.
Det hele kom i iskoldt vand, og derefter i en si, til afdrypning
2 spsk. Creme Fraiche 18 % blev rørt med lidt citronsaft, honning, og finthakket forårsløg, salt og peber, og hældt over salaten (se billedet).
Jeg kan ikke spise ½ kylling, så da jeg havde taget billedet, skar jeg hele låret fra, det vil jeg have i morgen til frokost.

Som jeg startede med at skrive, så delte jeg en kylling, den anden halvdel, blev skåret ud så der et flot bryst til at stege, Låret, skroget og resten af kyllingen bliver kogt til fond, og det kogte kød fra låret, bliver sikkert til kylling i karry eller kylling i asparges.

14 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Det ser rigtig dejligt ud. Var de søde kartofler gode? Jeg har aldrig prøvet at bage dem.
    Tusind tak for pakken, den lå her og duftede da jeg kom hjem :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  2. Det lyder virkelig lækkert, Vibeke! Og en god idé, at du laver en anden ret ud af det kogte kød fra låret. Jeg har aldrig prøvet søde kartofler - det lyder spændende, det må vi have her :-)

    SvarSlet
  3. Kære Malou
    De var rigtig gode, men man skal holde øje med dem.
    Dejligt, at de kom frem idag, jeg har cgu ikke megen tillid til det postvæsen.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  4. Det var også lækkert Madame, sødekartofler, er heller ikke noget jeg har kendt så meget til.
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet
  5. Det lyder så nemt, når du skriver at du lige koger resten til fond, måske en skønne dag jeg også får den nemhed ind i min madlavning ;-)
    og takket været din kommentar hos madame fik jeg bakede beans, spejlæg og brasede kartofler til aftensmad ;-)

    SvarSlet
  6. Kære Lene
    ja det er måske slet ikke så let for alle, det vil jeg lige have i baghovedet, og få lagt nogle ideer ind til fond.
    Men det er nemt, når man ved hvad der skal til, og det passer jo sig selv.
    Det er dejligt at du kommenterer det, for nogen gange tager man ting som en selvfølge.
    Baked beans smager bare dejligt, så velbekomme.
    Kærligst
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Lækkert forslag med kylling + tilbehøret - men så røg vi jo via kommentarerne lige over i "English Breakfast", som John og jeg bare ELSKER. Med (næsten) det hele: baked beans, bacon, spejlæg, stegte champignon, tomater og nogle gode pølser, vi har fundet i Sverige.
    Vi spiser det til aftensmad, men meget, meget sjældnere, end vi har lyst til, for det er ikke ligefrem kaloriefattigt :-)

    SvarSlet
  8. Kære Ellen
    Det var min mand og jeg også vilde med, men ikke for tit, for som du siger, så er det ikke ligefrem fedtfri, nu bruger jeg det som aftensmad, hvis jeg ikke "gider" lave mad
    Varm hilsen
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Det lyder rigtig lækkert med kylling og søde kartofler og sunde kål. Mht fond er det er rigtig god idé, hvis I fagfolk vil beskrive fremstillingen, anvendelsen og opbavaringen lidt, for det er typisk sådan noget, vi "dødelige" ikke rigtig ved noget om. En skefuld boullion i kogende vand er ofte den nemme løsning her i huset, men jeg vil gerne kunne lidt mere på den front :o)

    SvarSlet
  10. Kære Nina
    Jeg har tænkt mig at lave et indlæg om fond i weekenden.
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet
  11. Det glæder jeg mig til :o)

    SvarSlet
  12. Din kylling ser da sund og stor ud - jeg bliver ellers helt forskrækket, når jeg ser det, de vil sælge som kyllinger i DK! De er simpelthen så små!!!

    Jeg foretrækker Bresse- eller Landes-kyllinger - det er nogle ordentlige basser, og ikke sådan nogle tørre anoreksikyllinger ;-)

    Det er nemlig så godt med en dejlig stegt kylling!

    SvarSlet
  13. Kære Nille, ja nogen gange er det nogle mærkelige små tingester, men nu køber jeg altid friske kyllinger, og så er størrelsen som regel ganske pæn.
    Vi har ligesom i Frankrig også "mærke" kyllinger herhjemme.
    Bornholmer hanen, ca 2000 gr. og Den økologiske Gråsten kylling ca. 22oo gr,den fik guldmedalje i 2008. Gråsten Hanekylling 2500 gr. er ikke unormalt, så hvis man vil have kvalitet, så kan man få det.
    Knus fra Vibeke

    SvarSlet
  14. Det lyder absolut som en fornuftig kylling, den der fra Gråsten - tit er de jo nogle skravl på knap 1000 gr!

    Sådan må jeg bestille næste gang jeg er hjemme - tak for lærdommen!

    Hav en dejlig aften, Vibeke :-)

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!