30. marts 2009

Bøf med løg og tomat.

Jeg skulle til at skive løg til en engelsk bøf, men så fik jeg den ide, at løget skulle skæres i både, sammen med et par tomater og noget frisk timian, der kom også et lille skiveskåret hvidløg i skålen(ovnfast)
Der blev krydret med salt og peber, 2 tsk.Gastrik
noget olivenolie kom over tomat- løg blandingen, og sat ind i ovnen hvor der allerede var en stor kartoffel, for jeg fik lyst til en bagt kartoffel i dag,
Til den bagte kartoffel blandede jeg noget græsk yoghurt med urtesalt, hvidløg, peber, citron og noget småtskåret agurk.
Bøffen blev krydret med peber, salt og stegt på panden, - da kartoffel og løg var ved at være klar i ovnen, så alt bliver færdig samtidig.
Tre champignon blev delt og ristet med på panden sammen med bøffen, da den var halvfærdig, champignon fik lidt citronsaft, salt og peber
Løgblandingen blev lagt i den ene side af tallerkenen, Bøffen midt på, champignon lægges på bøffen og kartoflen lægges på den anden side, og fyldes med yoghurt blandingen.

Velbekomme!

14 kommentarer:

 1. Mums en lækkerbidsken,lige en portion jeg kunne dyrke her og nu.
  God aften til dig

  SvarSlet
 2. Det lyder rigtig lækkert. Jeg elsker bagt kartoffel med "fyld" - jeg plejer at lave noget med krydderurter, ristet bacon - det er rigtig lækkert. Men det er ikke så tit vi får det :D Tak for inspirationen til ny variant

  SvarSlet
 3. Manna det skulle jeg have vidst, så havde jeg da inviteret:)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Anette, det var også lækkert, - dejligt hvis det inspirerer.
  Knus Vibeke

  SvarSlet
 5. Uhm, det er sådan en ret, som man aldrig bliver træt af - jeg får helt lyst til det nu, selv om klokken kun er 8 morgen ;-)

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 6. Madame, jeg kunne ikke spise det om morgenen, men ellers har jeg ikke problemer med det:-)
  Det er en god ide, at have en filet skåret op i bøffer i fryseren, man kan hurtig få noget på bordet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Jeg får lyst til bagte kartofler, det skal vi vist have i morgen :-)

  Jeg har en røget kylling i fryseren, mon den ville være godt på sådanne baguette?

  SvarSlet
 8. Helt sikkert Lene, det vil være rigtig godt med sådan en røget kylling, jeg går ud fra at du har kogt eller stegt den.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Uha det ser lækkert ud, men jeg har det også sådan at jeg kunne leve af bagekartofler. Jeg laver det rigtig meget med forskelligt fyld. Jeg elsker kartofler, men din bøf, den kunne jeg nu også sagtens have spist .
  God dag

  SvarSlet
 10. den anretning kunne jeg godt spise lige nu.. men jeg skal have A38 med musli til aftensmad...Jeg fik ikke lavet mad i dag. :-)

  SvarSlet
 11. Kære Pernille
  Jeg tror de fleste mennesker er vilde med en bøf, og det med en bagt kartoffel, det var så længe siden, at jeg havde fået en bagt kartoffel, at det var simpelthen en nødvendighed.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 12. Mette Lykke, det kan jo smutte, det med at få lavet aftensmad, og A38 og musli, smager også godt, jeg spiser tit, økologisk ymer med musli til frokost, at det er økologisk er fordi, at det smager bedre. Jeg mener ikke at økologi er det eneste der dur, men der hvor det smager bedre, så vælger jeg det til.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 13. Kære Vibeke
  Ser dejligt ud. Og så fik jeg lige endnu en idé til brug af gastrikken, dejligt:o)
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 14. Kære Hanne
  Den kan du faktisk bruge til rigtig meget, jeg bruger den ofte, jeg har forresten også fået "Sorte dråber" hjem.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!