3. april 2009

Mørbradbøf med champignon a la creme

I dag var der dømt nul slankemad!
Kartofler blev sat over.
Jeg skar to små bøffer af en svinemørbrad, satte dem på højkant og trykkede dem så flade som jeg nu kunne, uden at ødelægge kødstykkerne.
En stor håndfuld champignon blev klargjort og halveret
Tre flotte grønne asparges blev gjort klar og det gjorde et stykke blomkål også.
Bøfferne blev vendt i lidt krydret mel (krydderierne er salt, peber og paprika)
Bøfferne blev stegt 3 min. på hver side, og champignon blev tilsat, altså stegte videre sammen med bøfferne.
Jeg pressede saften af en lime over champignon, krydrede med salt, peber og lidt paprika og tilsatte 2 dl. piskefløde, og det kogte så det tyknede til en creme, deraf navnet, samtidig kogte jeg lidt blomkål og asparges.
Det hele blev arrangeret på tallerkenen, som pynt en håndfuld brøndkarse og nogle halverede cherrytomater, og lidt agurkesalat kom ind i en skål.

14 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Igen et dejligt måltid du serverer, men springer over i dag.
    God weekend til dig

    SvarSlet
  2. Kære Manna
    Ja det smagte simpelthen vidunderligt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Mums...
    Vi har fået Bornholmer hane i dag, stegt i haven på grillen..

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Slurf, det ser skønt ud. Jeg har også fået mørbrad i dag :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  5. Kære Mette Lykke
    Det har sikkert været fantastisk, sådan en hane er ret kødfuld.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Malou
    Ja jeg så dine marinerede mørbrad, det så godt ud.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    Der skal bare være dage, hvor der ikke tænkes i slankebaner. Det ser bare lækkert. Og et tvist med lime i stedet for citron er sikkert godt.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  8. Vibeke
    Wow det ser rigtig lækkert forårsagtigt ud med de grønne asparges. Mørbrad er så dejlig en ting, der kan laves så mange varianter ud af dette stykke kød.
    God lørdag

    SvarSlet
  9. Mums det ser lækkert ud men jeg vil ikke- jeg VIL ikke købe grønne asparges endnu- de skal komme i haven og jeg plejer at få de første inden 1. maj så det er bare at vente

    SvarSlet
  10. Kære Hanne
    Jeg er ikke på slankekur mere, men jeg tænker over hvad jeg spiser, jeg har tabt det jeg ville, og i mens jeg var på slankekur, havde jeg nogle dage, hvor jeg simpelthen blæste på det og lavede maden med fløde og hvad ved jeg, men straks dagen efter, var jeg igen på kur, jeg tror man en gang imellem skal "falde i" ellers bliver det for surt:
    Nu hvor jeg ikke er på kur, sørger jeg for at spise nogenlunde fornuftigt, jeg spiser 6 gange om dagen, og der er blandet masser af frugt og grønt ind i de tre af måltiderne, og de øvrige måltider er ikke for voldsomme, jeg vil hellere have lidt men godt. Den tallerken her med mørbradbøf, der er 150 gr. kød, 300 gr. grønt + kartofler, og så var der flødesaucen.
    Jeg har jo ikke lyst til at tage på igen, det cirkus gider jeg ikke. og ja, Lime er en god ting, den giver en rigtig god smag.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Pernille.
    Det var bare rigtig godt, og som du siger, der er så mange muligheder med det.
    Du må også have en god dag.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  12. Kære Karin Grøn
    Jeg har også masser af asparges i haven, og er normalt også imod at købe dem inden sæson, men jeg syntes at jeg trængte vildt til forår, og jeg kan fortælle dig, de er bare forbavsende gode, og de er økologiske. Der er altså længe til 1 maj!
    Knus fra
    VIbeke

    SvarSlet
  13. Hej igen Vibeke

    Jeg kan kun give dig ret. Ind imellem MÅ man bare falde lidt i. Jeg kæmper med nogle kilo, men de føste 4 er forsvundet og de næste 8 skal også nok komme væk. Det er lidt hårdt ind imellem, men der er kun én vej!! Og kun én, som kan gøre noget ved det. Jeg er så ærgerlig over, at jeg igennem en længere sygdomsperiode har taget så meget på... men der er selvfølgelig en årsag til det. Men nu er der dømt kamp imod kiloene. I dag har jeg været ude på en 14 kms gåtur - så jeg er ved at være rask igen og samvittigheden er helt i top. Så mon ikke jeg skal smovse lidt i aften;o)
    Knus og fortsat god lørdag til dig.
    Hanne

    SvarSlet
  14. Kære Hanne
    Jeg kender godt problemet, men jeg har lovet mig selv, at det skal være løgn, jeg vil ikke gå og kæmpe med den vægt, så derfor holder jeg mig til det med at spise fornuftigt, dog vil jeg have lov til at skeje ud en gang imellem.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!