4. april 2009

Foccacia

Grund Opskriften er en jeg havde i mine gemmer, den er blevet rettet til, og gjort mindre fed, i originalopskriften blev brugt udelukkende hvedemel, det har jeg ændret så der også er Durummel i.
I originalopskriften skulle der hældes yderligere ½ dl olie over samtidig med krydringen, men det kan blive for meget.
Foccacia
1/2 liter vand
15 g gær
550 g hvedemel
200 gr. Durummel
25 g sukker
30 g salt
½ dl olivenolie
olie til at pensle med
1 spiseskefuld hakket Rosmarin
lidt grovsalt
Dag 1
Gær, vand og hvedemel æltes grundigt sammen. Tilsæt sukker og salt. Derefter æltes dejen mens olien kommes i lidt efter lidt. Kom herefter dejen op i fadet eller bradepanden. Tryk dejen ned og stil den på køl til næste dag.
Dag 2
Tag dejen ud fra køl 5 timer før bagning og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
Prik derefter i dejen, så den falder sammen. pensel med olivenolie og drys med rosmarin samt en smule groft salt.
Lad den hæve 1 time igen. Forvarm ovnen til 250 grader og bag brødet ca. 5 min. Skru ned til 180 grader og bag brødet i 40 til 45 min. Vend brødet ud og afkøl det på en rist.

Eftersnak:
Jeg dryssede også hakkede soltørrede tomater ud over dejen, sammen med rosmarin, det kan ikke anbefales, smagsmæsig er det udmærket med de stykker som er blevet dækket af dej, men dem der ikke er dækket, de blir brændt, og de smager altså ikke særlig godt.
Jeg tænkte på, man kunne måske putte den i dejen fra start, det tror jeg ville være godt.

4 kommentarer:

  1. uhm det lyder lækkert, men har du ikke puttet andet ovenover brødet end salt og rosmarin?

    SvarSlet
  2. Kære Lene det er hakket soltørret tomat, men jeg syntes de brænder for let på, så det ville jeg ikke skrive i opskriften.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke

    Uhm... jeg har sådan fået lyst til foccacia efter at have læst både din og Malous blog. Duften af rosmarin er bare så god.

    Jeg kan godt forestille mig, at soltørrede tomater kunne blive stærke og bitre i smagen. Men vi lærer jo så længe vi lever;o)
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Hanne de blev ikke stærke og bitre i smagen, de blev svedne!
    Men det er iøvrigt meget normalt at man bruger soltørrede tomater på de brød, næste gang bager jeg det brød med undervarme det meste af bagetiden, så tror jeg det kan lade sig gøre.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!