1. april 2009

Oksekød i Rødvin

1 kg oksebov i 3+3 cm. tern
2 tykke skiver bacon i små tern
4 gulerødder skrællet og skåret i 2 cm. stykker
1 stort løg skåret i store tern
2 porrer skåret i tykke skiver
2 stilke blegselleri skåret i skiver
En krydderbuket af en stor stilk rosmarin samt timian og 2 laurbærblade
4 cl cognac
1/2 flaske rødvin
2 spsk tomatpure
Vand
salt peber
250 gr. champignon renset og klargjort.
Olie

Kødet brunes i en gryde sammen med bacon, og når det har fået lidt farve hele vejen rundt hældes cognacen i og der sættes ild til, altså kødet flamberes.(HUSK at slukke emhætten, når du flamberer)
Alle grøntsagerne tilsættes, vin, tomatpure og vand til det dækker, husk krydderurt buketten, jeg kom krydderurterne i en kaffepose og bandt det godt sammen med bomuldsgarn, enden af garnet bandt jeg til øret på gryden, så den er let at få op når det hele er færdig, når det koger op skal der skummes og der tilsættes salt og peber, lad retten koge i 2 timer og tilsæt champignon, og kog videre til kødet er mørt ca. 3-4 timer i det hele.
Jeg spiste salat og flute til
Hvis du syntes at saucen er for tynd, så kan du jævne den, jeg brugte en ganske alm. meljævning. Husk at koge godt igennem efter at jævning er tilsat, så melsmagen bliver kogt væk.

6 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Det må ha' smagt forrygende. Det er så lækkert med kød, som har simret længe i rødvin og urter.
    Det med cognacen har jeg ikke prøvet med oksekød. Giver det en karamelliseret, intens smag eller?
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke
    Det ser skønt ud. Jeg har også lige et par simreretter i ærmet, der skal laves før vejret bliver for varmt.
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  3. Kære Hanne ja det karamelliserer lidt, men det stort set bare en god smag, jeg bruger ofte at flambere, især hvis kød skal simre længe.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Malou, den her kan jeg finde på at lave om sommeren, for det passer så godt med salat, og noget flute, til at få saucen op med.
    Jeg lavede en pæn portion, for jeg vil give min bror og svigerinde noget, de sætter pris på det.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Det lyder fantastisk, Vibeke, den planker jeg lige til weekendmaden - det er lige noget for os :O)

    Varme klem til dig og ha' en dejlig torsdag :-)

    SvarSlet
  6. OJ-OJ, Okserød sammen med rødvin, jeg knuselsker det og saucen (udtales såsen), det bliver namme nam
    Gemmer din opskrift til senere brug, men tærten bliver lavet en af dagene.
    En god dag til dig

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!