4. april 2009
Marineret stegt Mørbrad med en slags Ratatouille og Foccacia brød
Et stk. mørbrad blev lagt i en marinade af olie balsamico og fiskesauce, af krydderier blev brugt salt, peber, chili, citrongræs, saften af en ½ lime og 2 fed hvidløg.
Der lå den og hyggede sig et par times tid, og vendt nogle gange undervejs
Mørbraden blev stegt på en stegepande 4-5 min. på hver side, og så fik den lov at trække på en tallerken.
Marinaden blev siet og kom ned på panden og der tilsat lige så meget vand og kogt det ind, jeg slukkede for blusset, og nogle klatter koldt smør, blev rystes rundt på panden, så det tyknede lidt
Kødet blev skåret i skiver og lagt på lidt skåret salat, Ratatouillen blev lagt op et stykke Foccacia brød.(opskriften til brødet er her) Saucen blev hældt over kødet.
Ratatouille i nedskåret udgave
En slags Ratatouille, i det ildfaste fad kom der med rød peber i skiver, rødløg i både, courgette i skiver og delt to gange, tomat i både og hvidløg i skiver, balsamico, olivenolie salt og peber.
Fadet blev sat ind i ovnen til brødet. Ratatouillen blev vendt nogle gange undervejs
og lige før det nar færdigt, blev der vendt en håndfuld groftskårne basilikumblade i.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kære Vibeke
SvarSletDet lyder og ser rigtigt godt ud.
Jeg havde vist aldrig turdet at blande fiskesauce, citrongræs og balsamico. Men hvorfor ikke:o)
Ratatouillen ser nem og lækker ud - det er lige noget for mig.
Knus fra Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg stod skam og smagte mig tilrette, og det passer rigtig godt sammen, og så vi der igen med det sure, det søde,det salte, det bitre, og det skarpe.
Balsamico`en skal være rigtig god, for ellers bliver det for syrligt, fiskesaucen skal også være kvalitet, men der er jo også det, at man bruger ikke ret meget, så selv om de er dyre i indkøb, så er de faktisk billige i længden, og den sauce der blev, var eminent.
Knus
Vibeke
Det lyder lækkert, Vibeke! Og jeg får straks lyst til ratatouille igen - e tilbehør som jeg helt havde glemt.
SvarSletHa' en dejlig aften, klem :O)
Kære Madame
SvarSletDet er også en af mine favoritter
Knus
Vibeke
Hej Vibeke
SvarSletJeg har aldrig tænkt i, at fiskesauce kan være af varierende kvalitet... men selvfølgelig kan det det. Hvilket mærke bruger du. Jeg er nemlig holdt med at bruge det,fordi jeg ikke bryder mig om smagen. Måske det kan være pga. kvaliteten.
Knus fra Hanne
Kære Hanne
SvarSletDen fiskesauce jeg har, hedder Blue Dragon, den kommer fra Thailand, og jeg mener, at jeg har købt den i Tyskeland, men den har man vel også herhjemme.
Det er en lille flaske, men den er meget drøj.
Knus Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletMums, det ser bare superlækkert ud. Og sikke da et brød! Det tror jeg skal være det næste jeg bager.
God søndag :-)
Knus fra
Malou
Kære Malou
SvarSletDet er lidt specielt det brød, jeg kørte dejen på maskinen, det er noget fedtet, at abejde med, men det er rigtig godt.
Knus
VIbeke