27. april 2009

Krebinet med ris, majs og champignonsauce.

Ligefrem en opskrift er der vist ikke brug for, men jeg vil lige fortælle om det at koge ris.
Jeg har altid kogt ris, som der står på posen, - det gør jeg ikke mere, for min datter og svigersøn har flere gange sagt til mig, at jeg skulle prøve at gøre som Jamie Oliver, og de forklarede.
Skyl risen så vandet bliver klart, hæld risen i gryden og tilsæt koldt vand til det står en cm. over risen, og de sagde vel også, tilsæt salt.
Lad det komme i kog,lad det koge på mindste blus i 10 min. (selvfølgelig med låg) og sluk for risen og lad det trække 10 min.
Jeg gjorde som de havde fortalt, - næste gang, vil jeg komme lidt mere vand i, men kun så det står 1½ cm. over risen.

Jeg syntes det smagte fantastisk, risene var møre, og man kunne se hver enkelt riskorn, det klistrede, som det skal, i hvert fald efter min mening, og det med den ekstra sjat vand er fordi, jeg fornemmer, at det kan risen sagtens tåle.
Husk, at det er koldt vand!

10 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Dejligt, når man får nogle fif fra kokkene. Det nyder jeg også ofte godt af, når jeg læser din blog:o)
  Jeg har set Jamie Oliver i et program, hvor han gør, som du skriver med at skylle risene. Men derudover koger han dem i 10 minutter, dræner dem i en sigte, men hælder en lille smule af kogevandet tilbage i gryden. Derefter lader han risene blive i sigten, dækker sigten med folie eller låg, så det holder helt tæt og placerer sigten over gryden med vand og lader risene dampe færdigt til de er møre i ca 10 minutter. Så bliver de mere lette/fluffy-agtige.
  Jeg har prøvet - og det virker også rigtigt godt.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 2. Kære Hanne
  Ja jeg tror gerne det virker, men det gør det her altså også, og ærlig talt, jeg troede ikke på det, men gav det en chance.
  Men jeg vil prøve det du der skriver, det lyder bare lidt mere bøvlet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke
  Tak for ris-koge tipset, det lyder nemt og skal prøves. Jeg skyller godt nok risene, men hælder dem i kogende vand, de bliver altid gode og lækre. Men-men, på indersiden af køkkenskabet hænger en reminder med mål på vand og ris. Jamen den seddel skal ikke op i det nye køkken. Dit råd er jo lige til at gå til. Tak for det.
  Knus Manna

  SvarSlet
 4. Kære Manna
  Ja det virkede, jeg regnede ikke med det, men man kan jo altid blive klogere.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Vibeke, der er garanteret mange måder at koge ris på. Min svigerinde, der er fra Thailand siger, at der skal vand i svarende til det første led på din pegefinger :0) Hun er gået over til at bruge el riskoger og har også givet mig én. Det er let, den er bare for stor, når det kun er til mig selv. Knus og god bedring

  SvarSlet
 6. Kære Betty
  Ja det er jo en hel videnskab, jeg vil i hvert tilfælde prøve lidt forskelligt.
  Din svigerinde må da være expert!
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke

  Det må jeg prøve når jeg skal koge ris næste gang.

  Guf, sikke noget dejlig mad du har fået i dag :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Ja prøv det, men det med 1½ cm. vand, over risen,tror jeg er rigtigt
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 9. Jeg havde en overgang en fransk-japansk kæreste - og han lærte mig det fif med at skylle risene. Det er virkelig bedre ris, der kommer ud af det! Jeg koger nu sjældent kun til mig selv - men det smager afgjort bedre end de kogeposer jeg brugte, da jeg flyttede hjemmefra og ikke kunne koge et æg ;-)

  SvarSlet
 10. Kære nille
  Ja de kogeposer, det var da godt nok noget mærkelig noget, og de eksisterer endnu.
  Den her måde, vil jeg så absolut bruge, men jeg vil have lidt mere vand i gryden, som jeg også skrev i indlægget, og det med at skylle risene, er faktisk nødvendig, når man ser hvor uklart vandet er til at starte med.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!