Til to pers.
4 dl. fiskefond
1 gulerod skåret i tynde strimler
1 stor eller 2 små porrer i tynde ringe,
fennikel i stimler, Skær i skiver og del ringene
3 cl. Pernod
1 spsk. frisk hakket estragon
Lidt Safran
2 dl. piskefløde
2 torskefilet skåret i små strimler
2 store håndfuld rejer
Flute skåret i skrå skiver ristet og smurt med pesto
Fiskefonden skal op at koge, gulerødder og fennikel tilsættes samt en Pernod, estragon og lidt safran. Småkog nogle min.
Fløden kommes i suppen sammen med porrerne, kog op i 2 min. tilsæt torskestykkerne og rejer, kog 1 min.
krydr. med salt og peber
Hæld suppen op, pynt med en tot brøndkarse.
Hvis du ikke har safran, så undlad, det kan ikke erstattes med gurkemeje
Du kan ikke erstatte fonden med en terning, men du kan bruge hønsefond, det er også rigtig godt
Du kan gøre som jeg, skær flute skrå, rist dem og smør med Tomatpesto.
Du kan også bruge toast brød ristet, skåret fra hjørne til hjørne så du får et par trekanter per. skive.
Mmm, denne passer godt under gourmet meny!
SvarSletKære Randi
SvarSletJa og den er fantastisk, det er min egen opskrift, som jeg opfandt da jeg havde den sidste restaurant inden leddegigten tog magten over mig, og jeg kan fortælle, at suppen blev meget berømt, folk rejste efter den, og så fordi vi altid havde friske fisk liggende på is i restauranten
Mkh. Vibeke
Hej Vibeke .
SvarSletDu tager altså de meswt fristende billder, og jeg bliver så sulten af det. :-)
Venlig hilsen
Henriette
Kære Henriette
SvarSletBillederne viser jo bare det de skal, og hvis de er fristende, så er jeg da blevet rimelig til at fotografere:)
Kærligst
Vibeke
Uh, her springer jeg over Vibeke, men det ser utroligt flot ud :O)
SvarSletMin mormor har ødeæagt min glæde ved fisk :)
Varme klem til dig!
Kære Madame, det vil jeg gerne høre mere om!
SvarSletKnus
VIbeke
Kære Vibeke
SvarSletDet ser vel nok godt ud :-)
Nu må jeg altså se at få købt noget Pernod.
Knus
Malou
Kære Vibeke
SvarSletDen suppe lyder rigtig skøn.
Vi har rejst efter Madam Brøndums fiskesuppe i Skagen. Jeg kan godt forstå, at folk også rejste efter din. Jeg elsker fiskesuppe.
Og nu er der endnu en undskyldning for at få købt en flaske pernod;o)
Knus fra Hanne
Kære Malou og Hanne
SvarSletJeg bruger kun Pernod til mad, jeg kan ikke fordrage at drikke det, men det er rigtig godt til madlavning, især til fisk og rejer, det er igrunden let at finde ud af hvad det kan bruges til, hvor fennikel må smage igennem, kan der også bruges Pernod.
Hanne jeg har hørt om den fiskesuppe, jeg har også deres kogebog.
Knus
VIbeke
Denne skal jeg nok annektere til mitt kjøkken...
SvarSletMare Nostrum
SvarSletDu vil ikke blive skuffet, den smager fantastisk!
Mvh. Vibeke