20. april 2009

Vidunderlig Fiskesuppe med fløde.

Til to pers.

4 dl. fiskefond
1 gulerod skåret i tynde strimler
1 stor eller 2 små porrer i tynde ringe,
fennikel i stimler, Skær i skiver og del ringene
3 cl. Pernod
1 spsk. frisk hakket estragon
Lidt Safran
2 dl. piskefløde
2 torskefilet skåret i små strimler
2 store håndfuld rejer
Flute skåret i skrå skiver ristet og smurt med pesto
Fiskefonden skal op at koge, gulerødder og fennikel tilsættes samt en Pernod, estragon og lidt safran. Småkog nogle min.
Fløden kommes i suppen sammen med porrerne, kog op i 2 min. tilsæt torskestykkerne og rejer, kog 1 min.
krydr. med salt og peber
Hæld suppen op, pynt med en tot brøndkarse.

Hvis du ikke har safran, så undlad, det kan ikke erstattes med gurkemeje
Du kan ikke erstatte fonden med en terning, men du kan bruge hønsefond, det er også rigtig godt
Du kan gøre som jeg, skær flute skrå, rist dem og smør med Tomatpesto.
Du kan også bruge toast brød ristet, skåret fra hjørne til hjørne så du får et par trekanter per. skive.

11 kommentarer:

  1. Mmm, denne passer godt under gourmet meny!

    SvarSlet
  2. Kære Randi
    Ja og den er fantastisk, det er min egen opskrift, som jeg opfandt da jeg havde den sidste restaurant inden leddegigten tog magten over mig, og jeg kan fortælle, at suppen blev meget berømt, folk rejste efter den, og så fordi vi altid havde friske fisk liggende på is i restauranten
    Mkh. Vibeke

    SvarSlet
  3. Hej Vibeke .

    Du tager altså de meswt fristende billder, og jeg bliver så sulten af det. :-)

    Venlig hilsen
    Henriette

    SvarSlet
  4. Kære Henriette
    Billederne viser jo bare det de skal, og hvis de er fristende, så er jeg da blevet rimelig til at fotografere:)
    Kærligst
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Uh, her springer jeg over Vibeke, men det ser utroligt flot ud :O)
    Min mormor har ødeæagt min glæde ved fisk :)

    Varme klem til dig!

    SvarSlet
  6. Kære Madame, det vil jeg gerne høre mere om!
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    Det ser vel nok godt ud :-)
    Nu må jeg altså se at få købt noget Pernod.
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  8. Kære Vibeke
    Den suppe lyder rigtig skøn.
    Vi har rejst efter Madam Brøndums fiskesuppe i Skagen. Jeg kan godt forstå, at folk også rejste efter din. Jeg elsker fiskesuppe.
    Og nu er der endnu en undskyldning for at få købt en flaske pernod;o)
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  9. Kære Malou og Hanne
    Jeg bruger kun Pernod til mad, jeg kan ikke fordrage at drikke det, men det er rigtig godt til madlavning, især til fisk og rejer, det er igrunden let at finde ud af hvad det kan bruges til, hvor fennikel må smage igennem, kan der også bruges Pernod.
    Hanne jeg har hørt om den fiskesuppe, jeg har også deres kogebog.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  10. Denne skal jeg nok annektere til mitt kjøkken...

    SvarSlet
  11. Mare Nostrum
    Du vil ikke blive skuffet, den smager fantastisk!
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!