22. april 2009

Rodfrugt fad med låg af kylling

Jeg havde endnu en af de store økologiske kyllinger fra Årstiderne.dk i fryseren, og i lørdags fik jeg en del rodfrugter fra Torvet.dk og jeg blev enig med mig selv om at disse to ting skulle kombineres så rodfrugterne blev gjort i stand, og skåret i pæne stykker, løg i både.
Der var
1 persillerod,
1 pastinak,
3 gulerødder,
3 jordskokker,
2 løg og
1 rødbede,
3 kartofler
5 fed hvidløg
3 kviste timian
5 kviste persille
1 kvist Rosmarin
og jeg sluttede med 3 tomater i kvarter.
Det hele kom i fadet

Der blev krydret med salt og peber og der blev tilsat 2 dl. Hvidvin og en sjat hvid balsamico.
På kyllingen fjernede jeg ryg benet så jeg kunne lægge den fladt, jeg fjernede de tynde brystben, krydrede den på indersiden med salt,
lagde den fladt som et låg over rodfrugterne, krydrede oversiden på kyllingen med olie, salt, peber og paprika,

Fadet blev sat i oven på 160 grader i 2 timer.

Og så er der serveret!

Eftersnak

Hvorfor stege en hel kylling når man er enlig?
Det er der flere grunde til, først og fremmest smagen, en stor økologisk kylling, smager helt anderledes, end hvis man køber en pakke med lår eller bryst.
Der er også det, at man har flere muligheder med sådan en kylling, jeg spiste et helt lår, altså over og underlår, bryst på den side hvor låret er taget, kan laves til en gang kyllingsalat, og den anden halvdel kan fryses, evt delt i to, og husker man at få det op at fryseren om morgenen, er det hurtigt at varme op om aftenen, enten i microovnen, eller i den almindelige ovn, pakket ind i noget sølvfolie, det er også hurtigt, at lave en gang kylling i asparges, eller et kyllinge bryst med champignon a la creme, det er også muligt at lave en kyllingetærte.
Der er muligheder nok, så man kan få mad i en fart, der smager godt!

8 kommentarer:

  1. Kære Vibeke

    Sikke noget lækker mad du har fået i dag. Din frokost så også god ud.

    Jeg håber at du har det godt oven på dit uheld i går. Er du gul og blå over det hele?

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Jeg tør ikke se mig selv på bagdelen og lårene, jeg fik nok af chok i går.
    Ja I går fik jeg jo pasta, og det mætter godt, men jeg bliver altid ekstra sulten dagen derpå, jeg ved ikke hvorfor, men så er jo bare at finde på noget der gør gavn, og det her til aften var ígen en perle., rodfrugterne var møre, men der var lidt bid i dem, det gad jeg godt.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  3. Det er en rigtig god idé, at du steger en hel kylling og bruger resterne på en anden måde! Jeg synes oghså, det lyder smart, at du lægger kyllingen over grøntssagerne - det må jeg prøve ;o)

    Varme klem!

    SvarSlet
  4. Kære Madame, blev i hvert fald rigtig godt, og der var en fantastisk smag i grøntsagerne.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke
    Hvor ser din kylling smuk ud som den ligger der og breder sig over rodfrugterne :)
    Jeg steger også en hel kylling selv om jeg ofte kun er mig, der er rigtig meget mad og anvendelsesmuligheder i sådan en krabat.
    Knus til dig

    SvarSlet
  6. Kære Pernille, ja der er virkelig meget mad i sådan en fugl.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    Skøn ret. En god måde at få en masse forskellige grøntsager på. Og dejligt med nem mad til mange dage.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Hanne
    Det syntes jeg også, og når man har en ledde sygdom, så er der jo nogle dage, hvor alt bliver besværligt, og så er det såmen megt rart at have noget nemt i fryseren.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!