14. april 2009

Pastagratin

1 pose Pasta (Jeg brugte Rigatoni nr. 24, som er en meget tyk penne type) koges al dente, og blandes med en god portion lidt hot kødsauce, og hældes i et ovnfast fad
1 portion hvid oste sauce hældes over og der drysses med Mozzarella, Parmesan og oregano sættes i ovnen 30 min. på 180 gr.

Når jeg har en ende skive af ost, fjerner jeg skorperne og skærer osten i tern og fryser dem, i løbet af 1 måneds tid kan det godt blive til noget, og det kan man så bruge til en oste sauce.

Server med en salat.
Eventuelle rester kan fryses i portioner, og bare varmes i en microovn.

15 kommentarer:

  1. Pudsigt nok så sad jeg forleden dag og fik lyst til noget i den her stil og så kommer du med denne opskrift. Eneste minus er, at min mand ikke er så vild med ost men det ser rigtig lækkert ud. Knus

    SvarSlet
  2. Kære Anette
    Ja det er jo ærgerligt når den ene part ikke er med på osten.
    Du kan lave en hvid sauce, og tag den af ilden og pisk 3 æg ind i saucen og hæld det over pastablandingen, du skal bare huske, at krydre den hvide sauce lidt mere end normalt, for æggene dæmper krydringen meget.
    Så kan du evt. nøjes med at drysse ost på det halve af gratinen.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Det var en dejlig ret - og lidt anderledes oven på alle lammeretterne den sidste tid. Det er vist hvad man kan kalde comfort-food.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Comfort food, det har jeg sgu ikke hørt før, men det skulle være pasta i dag, og så lidt til fryseren, til de dumme dage.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Tak for tippet vibeke - det vil jeg lige gemme ;)

    SvarSlet
  6. Uhm, jeg elsker de der tykke penne.
    Tak for tippet om at gemme ostestykkerne i fryseren. God ide

    SvarSlet
  7. Dejligt med gode tips, her bruger jeg enderne som gnavegodbidder, men jeg har vist bedre af at putte dem i fryseren :-)

    SvarSlet
  8. Kære Betty
    Jeg fandt dem i Tyskland, de har den sgutte oppe i Brugsen.
    Man kan jo altid bruge osten til et eller andet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Lene, når jeg skal lave pizza, så tar jeg "ostekassen" frem når jeg lægger dejen, så er de tøet, når dejen er klar, og kan køres på rivejernet i food processoren.
    Hvad der er sparet er tjent.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Vibeke
    Mums, det er en rigtig lækker pastaret. Sikke et godt tip til anvendelse af osterester :-)
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  11. Kære Malou
    Ja retten er ikke at kimse af, og det med osten, er faktisk noget min mand og jeg startede i sin tid, fordi er altid var flere poser i køleskabet med et lille stykke ost, og det var irriterende, men efter at vi fik den ide, så var vi over det problem, og vi købte aldrig reven ost mere.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  12. Det er en dejlig ret, som kan stå i ovnen, og vente på at den skal spises...mums.
    Jeg elsker penne, det er næsten altid den pasta jeg bruger.
    Vibeke, jeg beundre meget at du har kræfter og lyst til at lave dejlig mad hver dag...:-)

    SvarSlet
  13. Kære Mette Lykke
    Jeg skal jo spise noget, og hvis det ikke er odentlig lavet, gider jeg ikke spise det, så det giver sig selv.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  14. Det får mig til at savle og mindes pasta!!! Jeg har holdt mig totalt væk fra hvidt brød, pasta og deslige i mere end en måned nu... der skulle lige strammes lidt op; men når jeg ser det der, så tror jeg, at jeg kunne spise et helt fad alene... suk!!!

    SvarSlet
  15. Kære Nille
    Når jeg lavede det, mens min mand levede, havde han knageme også svært ved at stoppe, han elskede det simpelthen, han lignede en lille dreng, med lidt dårlig samvittighed, når han gik til fadet for tredie gang, jeg kunne ikke lade være med at grine af ham.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!